scandalReprezentanţii unei firme de pompe funebre din Arad au provocat, zilele trecute, un scandal de proporţii, în momentul în care au încercat, fără drept, să ridice trupul neînsufleţit al unei femei.
„Femeia era internată la Secţia de îngrijiri paleative Ghioroc, pavilion care aparţine de noi”, ne precizează dr. Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Arad. Acesta ne-a mai declarat că reprezentanţii firmei s-au dus la această secţie să preia cadavrul unei femei, ai cărei patologie era în fază terminală. „Re­gula de bază în astfel de situaţii – şi care se aplică în toată lumea – este aceea că decedatul se preia de la morga spitalului. Într-adevăr, aparţinătorii decedatei şi-au dat încuviinţarea ca femeia să fie ridicată de angajaţii firmei cu care a semnat contractul, dar cadavrul, sub nicio formă, nu se poate ridica din pat, acolo unde a decedat”, ne mai precizează directorul unităţii spitaliceşti.
Problema a intervenit în momentul în care la faţa locului au apărut mai mulţi angajaţi de la altă firmă de pompe funebre, veniţi taman pentru a transporta cadavrul femeii… la Morga Spitalului Judeţean Arad. De aici au apărut şi neînţelegerile… Reprezentanţii firmei care a semnat cu aparţinătorii decedatei contractul au crezut că a doua firmă, care, se pare, este condusă de soţia unui autopsier de la Anatomie patologică, a venit să le fure… cadavrul şi, astfel, să câştige bani frumoşi pe seama toaletării cadavrului şi a tuturor celorlalte aspecte care ţin de o bună înmormântare creştinească.
Doctorul Adrian Wiener continuă: „Avem, într-adevăr, o înţelegere cu acea firmă de pompe funebre, dar nu este vorba de nici un contract aducător de profit. Înţelegerea pe care am semnat-o se referă doar la transportul gratuit al tuturor persoanelor care au decedat în pavilioanele din municipiu şi judeţ ale Spitalului Clinic Judeţean Arad şi aducerea lor la morga centrală. De aici, oricare firmă de pompe funebre care a semnat cu rudele mortului un contract poate să ridice cadavrul. Noi nu oprim pe nimeni, dar regula este ca acesta să fie ridicat doar de la morgă, nu de la secţiile pe care noi le avem în subordine”.
A fost nevoie de multe ore de scandal şi, apoi, de explicaţii date de mai-marii Spitalului Clinic Judeţean Arad pentru ca spiritele să se calmeze şi, astfel, corpul femeii să fie ridicat de la Morgă şi transportat acasă, pentru înmormântare.
Dacian Don

  • paula spune:

    Este adevarat ce se spune despre Kuki,autopsierul de la Spitalul Judetean Arad,fara el nu misca nimic in spital,toate actele necesare eliberarii decedatului din spital sunt la el si nu le da daca nu lucrezi cu firma lui.Toate cadrele medicale te trimit la el,stie despre acest lucru si Conducerea spitalului,s-au facut sesizari despre aceste lucruri,dar nu se iau masuri pt ca toti sunt mituiti de Kuki.La fel procedeaza si Politia,si Ambulanta, institutii care tot pe Kuki il cheama cand au decese,evident contra unor sume de bani neimpozitati.Kuki poate sa scoata din spitale decedatii si fara acte ( le completeaza ulterior ) si la orice ora din zi sau noapte.Ba mai mult, se intelege cu Politia care este chemata de familia decedatului,cand este cazul de moarte suspecta,sa nu trimita decedatul la Serviciul de Medicina Legala,ca sa poata sa il preia el.Asta ar trebui sa dea de gandit Autoritatilor !!!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției