vanatoriAsociaţia de Vânătoare Lazăr Hunting stă pe un butoi de pulbere. După scandalul iscat de declaraţiile lui Loghin Lazăr, fostul şef al pazei, care povestea într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru că a fost concediat abuziv, iar directoarea SC Lazăr&Sohne Amelia Rus a semnat în dreptul numelui său pe statele de plată, conducerea asociaţiei este acuzată acum de vânători că a convocat nestatutar Adunarea Generală. Motivul? Viorel Lazăr, preşedintele asociaţiei, nu recunoaşte calitatea de membru cu drept de vot în Adunarea Generală decât în cazul a patru persoane. Asta, în condiţiile în care numărul vânătorilor membri se ridică la 150. „Ceea ce s-a convocat nu este Adunare Generală, este eventual o întâlnire a comitetului director. Noi suntem 150 de membri în asociaţie. Nu suntem membrii aspiranţi, aşa cum spune domnul preşedinte, pentru că plătim cotizaţie”, susţine unul dintre vânătorii cu care am stat de vorbă.
Contestatarii lui Viorel Lazăr susţin că actul prin intermediul căruia a fost anunţată Adunarea Generală are ca dată 26 aprilie, adunarea fiind convocată pentru data de 29 aprilie, nu după 14 zile, aşa cum ar fi fost normal. „Sunt şi eu vânător. Mai mult, sunt primul membru în asociaţie, cu mine a făcut domnul Viorel Lazăr asociaţia. Şi eu ar fi trebuit să fiu convocat, dar nu am fost. După aşa-zisa Adunare Generală a fost convocată, marţi (n.r. – astăzi), o şedinţă la Frumuşeni, cu restul vânătorilor. Până acum, domnul Viorel Lazăr le-a făcut oamenilor tot felul de promisiuni şi nu s-a ţinut de cuvânt. Acum vrea să le promită din nou marea cu sarea. Ce se întâmplă aici, ori sunt convocaţi toţi, ori se fac bisericuţe. În ceea ce priveşte litigiul legat de concedierea mea, mă voi adresa instanţei după sărbători”, a declarat Loghin Lazăr.
Dat afară de la vânătoare fără motiv
Acesta mai susţine că a fost dat afară din serviciu, fiind înlocuit cu Ioan Gligor. Gurile rele spun despre Gligor că nu este vânător şi că nu ştie nici să deosebească un cerb comun de un căprior. Cu toate acestea, Ioan Mahu, un fost şef de grupă şi paznic a fost dat afară de Gligor de la ultima acţiune a asociaţiei, conform celor povestite de contestatarii lui Viorel Lazăr, pe motiv că acesta din urmă vine şi el la vânătoare şi nu vrea să-l vadă în faţa ochilor. Păţania este confirmată de Mahu. „La ultima vânătoare nu m-au mai primit. Am fost paznic de vânătoare şi şef de grupă. Domnul Gligor m-a dat afară. Iniţial au vrut să-mi desfacă contractul de muncă. Probabil că i-am supărat atunci când am refuzat să semnez ce au dorit ei”, susţine Mahu.
Viorel Lazăr respinge acuzaţiile
Pe de altă parte, Viorel Lazăr, preşedintele Asociaţiei de Vânătoare Lazăr Hunting se apără spunând că doar patru persoane fac parte din Adunarea Generală, dintre care trei sunt el şi cei doi fii ai săi. „Cei 150 de vânători despre care vorbiţi sunt membri onorifici sau aspiranţi. Membrii aspiranţi nu plătesc decât o taxă de vânătoare, iar cei onorifici plătesc atunci când vor să participe la o vânătoare. Nu au voie să numească, să fie numiţi şi nici drept de vot”, susţine Viorel Lazăr. În ceea ce-l priveşte pe Ioan Mahu, acesta spune: „nu este adevărat. Nu dau dispoziţii ca atunci când vin eu să plece toată lumea.”
În încheiere, trebuie spus că vânătorii nemulţumiţi de modul în care este condusă asociaţia promit să facă noi dezvăluiri.

Recomandările redacției