spitalUn grup de persoane acuză personalul medical de la chirurgie, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad, că s-a purtat abuziv atît cu aparţinătorii, cît şi cu unul dintre pacienţi, pe care l-ar fi externat şi l-ar fi scos din salon în pielea goală. De cealaltă parte, medicul susţine că el ar fi fost cel îmbrîncit, fapt pentru care a solicitat intervenţia jandarmilor. „A zis că nu are nimic, la picior nici nu s-au uitat. Trebuie mers din nou la UPU. Dar de ce au aruncat-o, ca un câine, dezbrăcată, în sânii goi, i-au dat oamenii haine, de milă, să nu fie goală”, au spus apropiaţii femeii.

Incidentele au debutat luni seară, cînd unul dintre pacienţi, o femeie, victimă a accidentului rutier de duminică seara, de la Iratoşu, în care un autoturism a lovit o căruţă, ar fi fost externată în miez de noapte. „Duminică, cînd am venit după ea, a zis medicul, dacă ai fi tu doctor, ce te-ai face, cu atîţia bolnavi? Nu că suntem ţigani, care bagă bani în buzunar, ei sunt buni. Cealaltă i-a băgat bani în buzunar, la asistentă. Nu stiu cât i-a dat, dar i-a dat.”, au mai spus cunoştinţele femeii. „Vine un medic, că medic zice că e, mă ia de spate, ne împinge, ne înjură, cheamă poliţia pe noi, ne fac ţigani. Femeia care a fost cu accidentul a scos-o afară desculţă, dezbracată, ne-au sunat, haideţi după ea că nu poate să doarmă, ea e plină de răni. I-au dat drumul ca la un câine. De ce i-au dat drumul din spital, la două noaptea, şi la genunchi e accidentată, e lovită la picior, la buză”.

Şeful secţiei de chirurgie susţine însă că vina este, de fapt, a celor care acuză. „Nu ştiu prea bine circumstanţele în care s-a produs incidentul, dar dorim ordine pe secţia de chirurgie, există un orar. Când vin mulţi aparţinători este deranjată curăţenia, nu putem să vehiculăm germenii de la unul la altul. Eu aşa am înţeles că a fost un pic bruscat, există nemulţumire din partea lui. L-au bruscat, vă daţi seama, paza nimic, Jandarmeria a venit dupa 10 minute“, a spus Bogdan Totolici, şeful secţiei de chirurgie a Spitalului Judeţean Arad.

Jandarmii, care au fost apelaţi de către reprezentanţii spitalului, au aplicat două avertismente, cei vizaţi fiind aparţinătorii pacientei.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției