zona-industrialaZarvă mare în această dimineaţă la Vama Arad, din Zona Industrială Nord, unde au ajuns reprezentanţi ai Poliţiei şi Finanţelor, după ce s-a constatat dispariţia a 75 de tone de combustibil.

Conform informaţiilor noastre, combustibilul se afla în două cisterne confiscate în urmă cu ceva timp de lucrătorii Regionalei Vamale Timişoara şi, având în vedere faptul că acţiunea s-a petrecut pe raza judeţului Arad, pe Valea Mureşului, aceste cisterne au fost depozitate în curtea Vămii Arad, până la finalizarea procesului intentat de firma care deţinea cisternele.

O dată finalizat acest proces, oamenii legii au vrut să valorifice acea motorină, numai că… surpriză! Cineva a valorificat-o deja, cisternele fiind goale. Conform informaţiilor noastre, de paza Vămii Arad se ocupă cunoscuta firmă de securitate Arcons, care ar fi trebuit să fie cu ochii pe cisternele cu pricina, dar mai ales pe cele 75 de tone de motorină. Sursele noastre susţin că reprezentantul Arcons are obligaţia să noteze fiecare maşină care intră şi iese, or, conform anchetatorilor, motorina nu putea fi furată cu furtunul, ci doar dacă cisternele ar fi ieşit pe poarta instituţiei şi, ulterior, ar fi revenit în parcare. Organele abilitate se află la faţa locului şi desfăşoară o anchetă, asupra căreia vom reveni cu detalii.

Recomandările redacției