GIGI BECALI - JUDECATORIA SECTORULUI 1Un imens scandal a fost declanşat, zilele trecute, la puşcăria Jilava de lângă Bucureşti, acolo unde Gigi Becali (55 de ani) îşi ispăşeşte pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Patronul Stelei a găsit în buzunarul unui şort suma de 1.000 de euro, fapt ce a declanşat o anchetă fără precedent printre angajaţii instituţiei.

Întâmplarea s-a petrecut la finele săptămânii trecute, atunci când latifundiarul din Pipera i-a anunţat pe gardieni că, într- o pereche de pantaloni scurţi pe care şi-i luase de acasă şi urma să-i îmbrace, a găsit două hârtii de câte 500 de euro.

Imediat după ce Becali a prezentat banii, mai-marii puşcăriei de la Jilava au iniţiat o anchetă. Aceştia vor să afle cum de a fost posibil ca finanţatorul Stelei să introducă o asemenea sumă de bani în celulă, dat fiind faptul că deţinuţilor le este interzis să aibă asupra lor astfel de valori.

Ar putea avea probleme după gratii

Rând pe rând, cei care au controlat bagajele lui Becali atunci când a părăsit celula de la Penitenciarul Rahova, dar şi gardienii de la Jilava care l-au luat în primire, au dat cu subsemnatul.

“Nu ştiu cum au ajuns aici”, ar fi mărturisit afaceristul. Scandalul în care e implicat acum latifundiarul din Pipera ar putea avea urmări şi în ceea ce-l priveşte. Nu este exclus ca, în urma acestui incident, Becali să aibă şi el de suferit.

Astfel, şefii de la Penitenciarul Jilava ar putea cere schimbarea regimului de detenţie de la deschis la semideschis, reducerea vizitelor pe care le-ar putea primi, dar şi micşorarea numărului de pachete la care acesta ar avea dreptul.

Nu e lăsat la majoratul fiicei

Necazurile se ţin lanţ de Gigi Becali. Patronul Stelei nu va putea fi prezent mâine la majoratul fetei sale, Teodora, elevă în ultimul an la Liceul I.L. Caragiale din Capitală. Afaceristul a cerut de mai multe ori să fie lăsat în libertate cu această ocazie, însă, de fiecare dată, instanţa i-a refuzat solicitarea.

Somat să-şi achite datoriile pentru un bloc din Petroşani

Imobilul deţinut de Gigi Becali în Petroşani ar putea ajunge în proprietatea municipalităţii, în contul creanţelor pe care patronul echipei Steaua le are către bugetul local.

Peste 38.000 de lei are de plătit latifundiarul către Primăria Petroşani, impozite doar pe anul acesta, însă datoria totală se ridică la aproape 300.000 de lei. Imobilul a fost cumpărat de Becali acum circa şase ani şi reabilitat. Apartamentele au fost scoase la vânzare cu 30.000 de euro, însă preţul era prea mare şi blocul a rămas nelocuit.

SURSA: http://www.libertatea.ro

Recomandările redacției