tarnovaPrimăria comunei Târnova este implicată într-un nou scandal, care s-a încheiat cu o plângere la poliţie. Fedor Miculaiciuc, localnic de origine ucraineană, susţine că a fost bătut de către doi angajaţi ai primăriei pentru simplul fapt că a adresat o întrebare incomodă. „Miercuri, în jurul orei 09.30, am intrat în sala de ședință, care se află în subsolul primăriei. I-am găsit acolo pe Ion Mecheș, Pavel Mecheș, Ovidiu Cociuba şi Nelu Deta. Am întrebat cum a rămas cu pășunea comunei Tîrnova, iar atunci ei au început să strige. Le-am răspuns că nu conduc ei trei (Ion Mecheș, Pavel Mecheș şi Ovidiu Cociuba) situaţia cu păşunea din Târnova. Atunci Mecheș Ion a sărit la mine și m-a îmbrâncit de mi-au sărit ochelarii. Eu am ripostat cu dosul palmei în burtă pentru că eu am hernie de disc la coloană, am probe de la spital. După care a intrat înăuntru Petcuț Nicușor și a sărit în apărarea mea zicându-le să îmi dea pace și salariatul primăriei, numit Mecheș Pavel, care îl plătim din bani publici, a început să mă îmbrâncească și înăuntrul primăriei și în afara ei, fără ca eu să îi fac ceva“, ne-a declarat Fedor Miculaiciuc.

Acesta este, de altfel, fratele lui Gavrilă Miculaiciuc, liderul Uniunii Ucrainienilor din comuna Târnova şi unul dintre cei mai înverşunaţi contestatari ai primarului Florin Farcaşiu. Gavrilă Miculaiciuc a mobilizat în mai multe rânduri populaţia comunei, în special etnicii ucrainieni, împotriva primarului, ajungându-se la proteste în faţa Parlamentului european din Bruxelles, plângeri adresate premierului şi preşedintelui României sau chiar greve ale foamei.

De altfel, primarul Florin Farcaşiu nu neagă incidentul petrecut în primăria sa, însă susţine că nu a avut o asemenea amploare. „Bătaia nu se rezolvă la primărie, ci în alte părţi. Se bat oameni în toată lumea, nu doar la Târnova. În plus, din câte am auzit, a fost vorba mai degrabă de o îmbrânceală decât de o bătaie. În timp ce avea loc îmbrânceala de la Târnova, în întreaga lume se petreceau cel puţin 2.400.000 de îmbrânceli“, este convins Farcaşiu.

Nu la fel de uşor a trecut peste eveniment şi Fedor Miculaiciuc. „Orice plângere facem noi, ucrainienii, în această zonă, nu suntem băgaţi în seamă de către autorităţi. Cu toate că sunt târnovan şi am nouă copii, pe care îi cresc aici, în Târnova, dacă autorităţile nu iau nici o măsură, atunci mă voi adresa Tribunalului din Maramureş, de unde provin. Un lucru este cert: nu mă voi lăsa până când cei vinovaţi nu vor plăti“, susţine Miculaiciuc.

Din punctul de vedere al celor acuzaţi, lucrurile stau însă aproape pe dos. Conform acestora, Miculaiciuc ar fi vinovat pentru cele petrecute, fiind acuzat că a avut un comportament neadecvat.

Recomandările redacției