Scandalul continuă la Tîrnova: Tribunalul Arad a decis dizolvarea consiliului local, dar urmează recursul

3
494

Tribunalul Arad a decis miercuri, 14.08.2013, în primă instanţă, dizolvarea Consiliului Local Tîrnova, ca urmare a faptului că în cadrul a trei şedinţe consecutive nu s-a adoptat nicio hotărâre.
Primarul comunei Tîrnova, Florin Farcaşiu, spune că se aşteaptă ca opoziţia locală, care reuneşte PSD, PD-L şi Uniunea Ucrainienilor să conteste decizia la Curtea de Apel Timi­şoara. „Decizia era una firească având în vedere faptul că în decursul a trei şedinţe ordinare nu a fost adoptată nicio hotărâre a consiliului local. Mă aştept ca opoziţia să conteste decizia din această săptămână. Fac o analogie cu situaţia de la Seleuş din cursul anului 2010: exact în luna septembrie venea decizia instanţei, iar alegerile au avut loc la 1 mai în anul următor. Mă aştept ca lucrurile să fie tergiversate. Din păcate amânarea alegerilor parţiale pentru noul consiliu local nu face altceva decât să afecteze locuitorii comunei noastre. Este o situaţie de avarie din punct de vedere bugetar, nu putem derula investiţii noi şi avem probleme şi cu cele deja începute”, ne declară Florin Farcaşiu, primarul comunei Tîrnova.
De cealaltă parte, viceprimarul Dorin Jiva (PSD) spune că nu a fost luată încă decizia atacării cu apel a decizie Tribunalului Arad, însă este foarte probabil ca acest lucru să se întâmple. „Urmează să ne întâlnim cu consilierii şi să vedem ce vom face, însă cred că decizia va fi contestată. Domnul Farcaşiu se lăuda în ziua procesului că a fost dizolvat Consiliul Local Tîrnova, deşi sentinţa nu fusese dată. Sperăm ca Justiţia să îşi facă treaba şi să avem câştig de cauză la această instanţă”, a declarat Dorin Jiva, viceprimarul comunei Tîrnova.
Partidele din USL merg separat
În eventualitatea în care Curtea de Apel Timişoara va menţine decizia primei instanţe urmează a fi organizate alegeri parţiale. În momentul în care sentinţa va rămâne definitivă, instanţa de contencios administrativ va înştiinţa Instituţia Prefectului care, la rândul ei, va sesiza Guvernul, solicitând stabilirea unei date pentru desfăşurarea alegerilor locale parţiale pentru Consiliul Local Târnova.
Şansele ca partidele care compun Uniunea Social Liberală să meargă pe aceeaşi listă la alegeri sunt infime. Preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, spune că: „În proporţie de 90 la sută se va merge pe liste separate. Sigur, se poate întâmpla orice, dar cred că deocamdată este prematur să discutăm despre aşa ceva. Aşteptăm o decizie definitivă a instanţei şi apoi voi putea spune mai multe”, a spus Dorel Căprar.
Şi social-democratul Dorin Jiva crede că vor fi liste separate, dar spune că dacă va fi o decizie a conducerii judeţene de partid în sensul listelor comune, el se va conforma. „Decizia nu îmi aparţine mie, ci conducerii judeţene. Dar dacă nu am mers împreună la alegerile locale de anul trecut, nu cred că se va schimba ceva acum”, a mai spus Dorin Jiva.
Preşedintele Partidului Conservator Arad, Mircea Purcaru, declară că se situează de partea primarului li­beral Florin Farcaşiu şi afirmă că şi-ar dori listă comună a USL. „Ar fi bine să mergem pe o listă comună. PSD-ul trebuie să îşi rezolve problemele şi să lase deoparte orgoliile. Suntem într-o alianţă şi primarul Florin Farcaşiu trebuie susţinut”, a declarat Mircea Purcaru, preşedintele PC Arad.

3 COMENTARII

    • endre in tarnova nu exista USL. vezi ca esti postac platit sa denigrezi! va plateste Hotcu sa comentati aiurea si voi nu sunteti in stare de nimic. lasa ca angajeaza Hotcu pe altii si voi ramaneti la maturat strazile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.