Scandalul de la ADI Deșeuri ia turnuri din ce în ce mai interesante. Trei dintre sesizările făcute de directorul executiv Adrian Țolea și trimise Prefecturii au fost redirecționate către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Motivul? Reprezentanții Prefecturii au constatat că aspectele semnalate nu sunt de competența Instituției Prefectului.
„Deoarece aspectele semnalate, însoțite de înscrisurile anexe, exced ariei noastre de verificare, am transmis acestea Inspectoratului de Poliție Județean Arad Serviciului de Investigare a Fraudelor și Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad spre luarea măsurilor legale”, se arată într-o adresă primită de Țolea de la Prefectură.
După cum vă informam într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru, conform unei ordonanțe emise miercuri, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad a demarat o anchetă la ADI Deșeuri, fiind constituit un dosar de urmărire penală, privind săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. „Din sesizarea în cauză rezultă că au existat mai multe disfuncționalități în ceea ce privește colectarea gunoaielor pe raza județului Arad de către SC RETIM Ecologic Service SA din Timișoara […], rezultate din lipsa autospecialelor, a personalului precum și a autorizației de mediu. Aceste aspecte ridică suspiciuni în ceea ce privește modul de atribuire a contractului de prestări servicii în cadrul licitației organizate”, se arată în document. Pe cale de consecință, polițiștii solicită o serie de acte, printre care dosarul întocmit pentru organizarea licitației și statutul ADI Deșeuri. Acestea trebuie predate la Poliție până pe 21 iunie.
Mai trebuie spus că războiul dintre Adrian Țolea, directorul ADI Deșeuri și Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean și președintele ADI s-a lăsat cu sancțiuni la adresa primului. Lui Țolea i s-a retras dreptul de semnătură, iar împotriva sa a fost declanșată cercetarea disciplinară. Pe de altă parte, Țolea care știe multe și printre altele susține că Bîlcea nu este din punct de vedere legal președintele ADI Deșeuri, pare dispus să spună ceea ce știe…

Recomandările redacției