Scandaluri cu jigniri și semne obscene în Parlament/Ce pedepse sunt aplicabile conform judecătorilor CCR

0
524

Parlamentarii nu pot fi împiedicaţi să participe la şedinţe, nici măcar dacă măsura vine ca o pedeapsă pentru comportament nepotrivit. Pentru că ar fi afectată reprezentarea cetăţenilor, spun judecătorii constituţionali. Opoziţia a contestat la CCR schimbările aduse Regulamentului Camerei Deputaţilor. Concluzia: aleşii nu pot fi suspendaţi, dar pot fi sancţionaţi cu 10 la sută din venit.

Orice pot spune deputaţii, numai că nu mai pot de plictidseală nu. De exemplu, la Comisia Iordache, printre certuri, parlamentarii au ascultat muzică simfonică şi ritmuri hip hop. Deputatul USR Ion Stelian a adus o boxă şi a pus muzică în timpul dezbaterilor. Se întâmpla în decembrie anul trecut.

Punctul culiminant al protestelor USR a fost prezenţa reprezentanţilor mişcării #Rezist pe holurile Camerei Deputaţilor. Era în iunie 2018. „Demisia, demisia!”, i-au strigat lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților.
Luna trecută, Florin Iordache făcea semnul cu degetul din mijloc către deputații opoziției, chiar după ce a coborât de la tribună.

Sursa:digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.