Dacă în stagiunea trecută voința nu a ținut loc de putință la Socodor cu ocazia „războiului fratricid” cu Crișul, lucrurile s-au schimbat în acest an cu un plus de calitate la nivel de lot. Iar când aceasta vine de la foștii jucători ai „alb-albaștrilor”, ca Turcuș sau Covaci, calea până la o surpriză s-a netezit și mai mult.
Chiar dacă nu a mai repetat prestațiile solide din etapele trecute, Crișul a avut ocaziile sale, dar Modan nu a fost în zi de gol. În schimb, Bogdan Bibarț, căruia conducerea i-a schimbat biletul de avion din Anglia pentru a ajunge la derby, nu a greșit ținta cu prima ocazie. Licker a bătut la bătaie o lovitură liberă, Covaci a preluat și
l-a găsit pe Bibarț în careu, iar l-a păcălit pe Mucha cu un șut destul de moale de la 12 metri. Din minutul 32, tabela a arătat 1-0, scor la care s-a și încheiat prima repriză.
Startul părții secunde a fost perfect pentru Crișul. Era minutul 52, când Fl. Drăgan a trimis în adâncime, Modan a deviat pentru Cigan și acesta a înscris frumos cu un șut de la 16 metri, ușor lateral dreapta. Lucrurile păreau să intre în făgașul normal pentru lider, însă nu a fost deloc așa. Mucha a fost cel întrebuințat serior prin șuturile de la distanță ale lui Covaci și Șulea, în timp ce în tabăra oaspeților s-au aprins spiritele. Introdus pe teren în debutu părții secunde, Alin Ciornei a fost din nou chemat pe margine de Zsolt Muzsnay, moment în care fotbalistul de bandă și-a pierdut cumpătul și i-a adresat câteva vorbe de duh antrenorului său înainte de a părăsi terenul. Însă, tehnicianul orădean a avut de înfruntat și criticile venite din tribună, chiar de la susținătorii echipei sale, atmosfera nefiind una prea plăcută în curtea Crișului. Pe acest fond, gazdele nu au avut mari dificultăți să rămână în picioare și să obțină o remiză cât o victorie.
În economia partidei a contat și faptul că Socodorul a avut etapă liberă weekendul trecut și, deci, timp destul să pregătească în cel mai mic detaliu „ciocnirea” cu vecinii. „Antrenorul și băieții nu au lăsat nimic la voia întâmplării, au pregătit ireproșabil partida din punct de vedere tactic. În primul rând, s-au eliminat greșelile personale, ce ne-au tras deseori în jos și i-am blocat destul de bine pe cei doi atacanți ai lor, Modan și Cigan, principalul lor atuu. Ambiția în plus lui Turcuș, Covaci, Șulea, Dema sau Deloreanu, jucători care au trecut pe Criș a contat și ea, dar, repet, toți băieții au jucat aproa­pe perfect când a fost vorba des­pre respectarea sarcinilor tac­- tice. Acest egal este cât o victorie pentru noi, fiindcă diferența de bugete și condiții e imensă între cele două echipe. Meciul a fost viu disputat, cu 12 cartonașe galbene, dar nu s-a depășit limita sportivității. Lumea trebuie să înțeleagă că noi și Crișul avem cam aceiași susținători și era de așteptat ca ambițiile să fie puțin mari. Îi felicit pe băieți pentru rezultatul excelent, iar celor de la Crișul le urăm baftă în îndeplinirea obiectivului”, a spus Petrică Crișan, președintele celor de la Socodor.
Chiar dacă a absentat de la meci din motive de ordin personal, managerul Crișului a fost pus la curent cu evenimentele fotbalistice și extra de la Socodor. „Am înțeles că am făcut un joc mai slab și, pe fondul unei autodepășiri a gazdelor, care au jucat destul de dur, a ieșit această remiză. Nu e un capăt de țară, căcipe noi ne interesează să fim primii la finalul campionatului, fără a ne gândi la un anume avantaj față de urmăritoare. Am înțeles și că au fost ceva scântei provocate de Ciornei, iar o decizie în pri­vința sa vom lua marți, după o ședință cu toate părțile implicate. Mergem mai departe, am pierdut doar două puncte după un meci mai puțin reușit, vrem neapărat șase puncte cu Ineul și Zăbraniul”, a comunicat Daniel Cherecheși
Formații:
Socodor: Vîrzob – Licker (87 Flueraș), Bragea, Gherheș, D. Ardelean – Șulea, Turcuș –  Bibarț (88 Buruiană), Dema (74 Mako), Covaci (81 Deloreanu) – Molcuț.
Chișineu Criș: Mucha – Fl. Drăgan, Pascariu, Al. Pavel, Maghici – Huțanu (50 Ciornei, 72 Hosu), Teședan (50 Todea), Clej (46 Borșa), Gîlcă – Cigan, Modan.
Arbitri: Ionuț Nicoraș – Cristian Cășuț, Sebastian Pantea.
Observatori: Romulus Tănăsescu, Gheorghe Sfăt

Recomandările redacției