Aproximativ 50 de fani ai Campioanei Provinciei s-au întâlnit luni seara, la Old Lady’s Pub, pentru o primă ședință a Suporter Club UTA din noul an. Invitat a fost și Roland Nagy, dar antrenorul principal al „alb-roșiilor” s-a scuzat, având de rezolvat niște probleme personale ce-l țin departe inclusiv de echipa sa în aceste zile. Prin urmare, ordinea de zi a fost puțin schimbată, prioritate având discuția despre schimbarea numelui clubului la Federația Română de Fotbal.
Proca: „Trebuie să ajungem în fața unui judecător”
E demult știut faptul că majoritatea susținătorilor sunt zgâriați puțin pe urechi de denumiea sub care gruparea fanion al Aradului e înregistrat la Federația Română de Fotbal. În acest sens, SCU, ca și deținătoare a drepturilor federative ale UTA-ei, au făcut toate demersurile de a scăpă de „coada” Bătrâna Doamnă. „Cum clubul funcționează sub formă de ONG, este nevoie să rezervăm numele la Ministerul Justiției. Funcționarii acestora ne-au spus, însă, că există deja o UTA, cea de pe vremea lui Bara și Sandu Ion, care – deși – a intrat demult în faliment nu a fost cu totul dizolvată și, pe cale de consecință, nu ne pot emite o chitanță pe același nume. Degeaba am demonstrat cu acte că suntem deținătorii de drept al numelui de UTA, căci nimeni nu își asumă o semnătură, invocând legea. Prin urmare, vom acționa și noi ca la carte. Prin juristul Alin Cristian Vesa,  vom da în judecată Ministerul Justiției în contencios administrativ și vom ajunge cu speța în fața unui judecător. Cu toate probele în față, ar trebui să avem parte de un verdict pozitiv, după care vom cere un CIF la Ministerul Sportului, pentru ca în final să ajungem la Federație pentru revenirea la numele de UTA. Poate, cârcotașii vor spune acum că avem probleme cu identitatea, că nu putem demonstra că UTA de azi nu e vechea UTA, deținătoare a celor 8 trofee, dar credeți-ne că e doar o ches­tiune de birocrație. Dacă am fi schimbat forma de organizare a clubului din ONG în orice altceva am fi rezolvat demult această problemă, doar că în acest fel am pierde susținerea financiară a autorităților locale ”, a explicat Dan Proca, președintele SCU.
Lămuriri privind promovarea
Fiindcă UTA e în „cărți” pentru revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, mulți suporteri au ridicat problema stadionului pe care se va juca în cazul unei promovări. „Există o prevedere clară în regulament, ce prevede că echipele nou promovate au un termen de grație de trei ani de zile în care își pot pune la punct stadionul conform standardelor impuse de Federație. În cazul că echipa termină pe loc promovabil, din câte știu eu, Primăria va face lucrări de modernizare a stadionului Motorul, dar – totodată – trebuie făcute îmbunătățiri etapizate. La Arad nu va mai fi cazul, căci noul stadion Francisc Neuman va fi gata în termenul dat de FRF. Prin urmare, nu vom juca nici la Timișoara și nici în alte orașe, ci la Arad. Cât despre oportunitatea promovării, cred că nu mai există dubii. Odată cu trecerea la o singură serie în Liga         a II-a, cheltuielile cresc la nivelul primului eșalon, pe când înca­sările, dacă luăm numai drepturile TV, aproape 1 milion și jumătate de euro, față de 10-15 mii cât se dau anul acesta, nu se compară”, a mai punctat Proca.
Memorialul Bonyhadi în luna aprilie?

Pe finalul acestei luni,  ar fi trebuit să aibă loc cea de-a patra ediție a campionatului de fotbal între licee, organizat în memoria lui Ladislau Bonyhadi. Fostul mare fotbalist al UTA-ei este deţinătorul la zi al recordului de goluri marcate într-un singur sezon de Liga I: 49 goluri în campionatul 1947-1948. „Fiindcă în anii precedenți am întâmpinat ceva pro­bleme legate de vacanța elevilor, ne-am gândit că ar fi mai oportun să amânăm pentru luna aprilie turneul. Poate chiar în săptă­mâna în care sărbătorim 71 de ani de la nașterea clubului, dar asta numai dacă și parterenerii noștri, în special Inspectoratul Școlar Județean, sunt de acord cu acest lucru”, a încheiat Proca.

Recomandările redacției