Scenarii noi și restricții suplimentare în Săvârșin și Ususău

0
1452

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat, vineri, scenariile din județul Arad, precum și restricțiile suplimentare din diferite localități.

A fost depășită incidența de 3/1000 de locuitori în Ususău și Conop, aceste localități intrând în scenariul roșu. Incidența s-a menținut peste acest prag și în localitățile Lipova, Zăbrani, Vinga, Iratoșu și Buteni. De sâmbătă, pe „lista roșie” sunt 31 de localități.

A fost depășită incidența de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, fără a depăși incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori, în Cermei și Pâncota. De asemenea, incidența s-a menținut în acest interval în Zădăreni și Curtici. Pe „lista galbenă” sunt, de sâmbătă, 24 de localități.

A  scăzut sub pragul de 1,5 cazuri/1000 de locuitori incidența în Nădlac și Hălmagiu, pe „lista verde” rămânând 23 de localități.

În ceea ce privește restricțiile suplimentare, față de situația înregistrată la data de 08.04.2021 (HCJSU 61/08.04.2021), în următoarele unități administrativ-teritoriale  a fost depășită incidența de 4 cazuri/1000 de locuitori, fără a fi depășită incidența de 7,5/ cazuri/1000 de locuitori: Săvârșin, Ususău. În aceste două localități, magazinele se vor închide la ora 18 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și circulația va fi restricționată după ora 20.00, față de zilele normale, când restricția începe la ora 22. Sălile de sport vor fi închise.

Restricții asemănătoare sunt în prezent în Sebiș, Șagu, Zimandu Nou, Chișineu-Criș, Hășmaș, Zăbrani, municipiul Arad, Macea, Vinga, Dezna, Felnac, Săvârșin, Iratoșu, Buteni, Ususău, Vladimirescu și Frumușeni.

Reamintim cititorilor că restricțiile zilnice după ora 20.00 se aplică în prezent doar în localitățile Lipova, Almaș, Șiștarovăț și Vârfurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.