Scenariu de groază pentru suporteri, dacă incidența din municipiu crește numai abonații vor intra pe „Francisc Neuman”

0
261

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a afirmat, joi, că speră ca procentul de ocupare a stadioanelor să nu scadă mai mult de 30%, considerând că interzicerea totală ar fi un dezastru. Astfel, în Arad odată cu creșterea numărului cazurilor de covid prezența la stadion a scăzut de la 70 la sută la 50, iar dacă trecem de pragul de 3/1000 de îmbolnăviri, numai abonații vor avea acces în tribune.

Asta este, trebuie să ne conformăm. Din păcate numărul de îmbolnăviri, de cazuri, a crescut, dar sper că vom trece cât mai repede acest val şi că nu va mai fi altul după valul 4. Sper că nu se va ajunge să se închidă sportul. Sper să stabilizăm măcar la 30% şi să nu mai coborâm la zero, pentru că ar fi dezastru, a spus Novak la sediul Romfilatelia, cu ocazia lansării mărcii poştale „Medalii paralimpice 2020”, citat de agerpres.

Întrebat cum comentează dispoziţiile conform cărora la evenimentele în interior sălile pot fi ocupate în proporţie de 50% iar pe stadioane, în aer liber, procentul este de doar 30% din capacitate, Novak a spus că MTS nu a fost consulat când au fost stabilite măsurile, anunță agerpres.

Conform normelor în vigoare, în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşeşte 3 la mia de locuitori, accesul pe arenele sportive se va face în procent de 30% din capacitate.

Momentan în Arad, fanii celor mai mari echipe, FCC Baschet UAV și UTA pot asista la meciurile favoriților în proporție de 50 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.