Scene apocaliptice: o tornadă a lovit Italia

0
224

Italia a fost lovită de furtuni puternice săptămâna aceasta, în oraşul Catania din Sicilia fiind semnalate marţi ploi abundente şi grindină. Autoritățile locale spun că s-a format o tornadă, relatează presa din Peninsulă. Mai multe persoane au fost rănite, conform digi 24.

Niciuna dintre victime nu a avut nevoie de spitalizare, potrivit agenţiei de ştiri ANSA. Locuinţe şi magazine au fost afectate de furtună, copaci au fost dezrădăcinaţi şi drumuri au fost închise

Patru avioane au fost redirecţionate către alte aeroporturi. Locuitorii din oraşul de pe Muntele Etna au fost sfătuiţi să rămână în case.

În regiunea Liguria, precipitaţiile abundente căzute luni şi marţi au provocat umflarea râurilor. Un pod de mici dimensiuni s-a prăbuşit, iar zece familii au fost evacuate de echipele de salvare, a informat presa italiană.

În Savona, precipitaţiile căzute luni au fost cele mai abundente din istoria provinciei costiere, provocând alunecări de noroi şi inundaţii. Circulaţia rutieră şi feroviară a fost blocată.

Este cod roșu în nordul Italiei, în Piemont și Lombardia, după ce luni, în regiunea vecină Liguria, a căzut o cantitate excepțională de ploaie. Râurile umflate au depășit malurile și au provocat inundații și alunecări de teren. MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Italia, din cauza codurilor roșii de ploi și inundații, conform digi24.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.