Scene de groază în Aradul Nou. Doi câini Pit Bull, au sfârtecat un maidanez în mijlocul străzii. O femeie a filmat întreaga scenă, pe fereastra locuintei sale și a postat-o pe pagina de facebook Protecția Animalelor Arad.
Această filmare a fost ștear­să, fapt sesizat de un membru al grupului Protecția Animalelor Arad care s-a revoltat de gravitatea situației. „Unde a dispărut această postare? Reali­- zați ce pericol reprezintă cei doi câini de luptă aflați liberi pe străzile Aradului? Pentru alți câini, oameni și chiar pentru ei inșiși? Nu e nici o asociație să ii poată prelua și să vină cu pușca cu tranchilizant?”, a fost mesajul care a declanșat un adevărat război în mediul online.
Cutremurător este faptul că, la scena oribilă pe care o filma femeia, asista un copil în vârstă de șase ani, care privea terifiat.
Nimeni nu a putut identifica cine este proprietarul celor doi câini Pit Bull și nici dacă aceștia sunt din zona în care au acționat. Cei doi pitbulli încă nu au fost găsiți.
Prin numărul de urgență 112 nu a fost solicitată intervenția poliției, protecției animalelor sau altă instituție.
Având în vedere divergențele iscate cu anumiți cititori pe tema „rasa câinilor” din imagini, divergențe mult deplasate având în vedere că în acest context nici nu contează rasa lor ci ceea ce s-a petrecut, am solicitat opinia unui professional dog trainer (am decis să nu-i dau numele întrucât contextul nu are legătură directă cu persoana domniei sale), a cărui expertiză în domeniu nu poate fi contestată de amatori. Acesta ne-a precizat următoarele: „Sunt pitbulli. Diferența dintre pitbull și amstaff (care provin din aceeași linie genetică) este modul cum după ce s-au despărțit cele două linii, au fost reproduse, amstafful conform cerințelor FCI, iar pitbullul doar în baza capacității de luptă. După cum arată, sigur au un stăpân care i-a scăpat pe stradă. Asta pentru că nu se respecta legea și câinii cu potențial agresiv nu sunt toți cipați și declarați la Poliție.
După cum se vede, femela este mai agresivă și a fost și montată (probabil nu de mult fătată deja). Reproducerea lor este interzisă prin lege, dar și din acest punct de vedere legea nu se aplică și Internetul este plin de oferte de astfel de câini de vânzare.”
Critic Arad

Recomandările redacției