Autorităţile sunt cele care trebuie să facă o evaluare detaliată a implicaţiilor pe care le au asupra preţurilor practicate de companii măsurile privind lărgirea bazei pentru impozitele pe proprietate, a declarat, marţi, şeful Misiunii FMI pentru România, Andrea Schaechter.

 

 

 

Foto: AGERPRES FLUX – Autor: GRIGORE POPESCU

„Pentru a clarifica unele aspecte privind acest subiect, precizez că obiectivul principal este acesta de a lărgi baza de impunere de la companii, deci să se impoziteze nu numai clădirile care erau impozitate şi până acum, ci şi celelalte structuri care nu erau incluse în bază. Din nou spun că autorităţile sunt cele care trebuie să ofere mult mai multe detalii, ce companii sunt afectate, care sunt implicaţiile potenţiale asupra preţurilor practicate de aceste companii”, a arătat Andrea Schaechter.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a anunţat, luni, la încheierea discuţiilor cu Misiunea FMI, că încasările bugetare din impozitarea construcţiilor speciale sunt estimate la 480-500 milioane lei, în 2014.

,,Este vorba de construcţiile speciale deţinute de persoanele juridice, nu de persoane fizice, cum ar fi reţelele de transport, stâlpi, depozite, magazii, care în prezent sunt scutite sau nu sunt supuse impozitării, nu intră în baza de impozitare’, a spus Chiţoiu.

Măsura vizează companiile care deţin construcţii speciale cum ar fi E.ON, Enel, Transelectrica, Transgaz, Romgaz. AGERPRES/(A-autor: George Andrei, editor: Andreea Marinescu)

 

Recomandările redacției