Pod 3 Pod 2 Pod 1Furtuna de luni a făcut noi pagube în municipiul Arad. O schelă de pe Podul Grădişte s-a desprins şi a căzut pe mai multe autoturisme. La faţa locului au ajuns imediat echipaje de ambulanţă şi ale ISU. Apoi au ajuns cei de la ITM, Primărie și Inspectoratul Teritorial în Construcții. Mai exact, o porțiune de 150 de metri, de pe partea dreaptă a podului cum mergi spre Grădiște s-a rupt și a căzut peste cinci autoturisme. Trei sta­ționau, iar două se aflau în mișcare.
De asemenea, un bărbat care ducea gunoiul a fost surprins de schelă și rănit. Acesta a fost transportat la spital. Furtuna a durat timp de o jumătate de oră. Schela are o înălțime între 2 și 4 metri și a fost montată în urmă cu câteva luni. Pentru a ridica schela a fost nevoie de o macara. Pompierii au lucrat la degajarea drumului pentru a se putea relua circulația în zonă.
„ISU Arad a acționat cu trei echi­paje de urgenţă, un echipaj SMURD, ce a preluat un rănit, un echipaj de blocare – salvare şi un echipaj pentru asigurarea zonei cu o autospecială de stingere, în vederea pre­- venirii şi limitării altor situaţii de urgenţă. Este vorba despre o schelă de 150 metri lungime și aproximativ 2-4 metri înălţime care s-a prăbuşit peste cinci autoturisme”, a declarat Gheoghe Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad.
(C.U.)

Recomandările redacției