Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost vizitat de doi medici de origine română care profesează în Statele Unite ale Americii. Este vorba despre dr. Dorina Gui, director la UC Davis Health și dr. Miriam Grigor medic Boli Infecțioase, Kaiser Permanente Northern California. Vizita celor doi doctori vine în urma unui protocol de colaborare, încheiat între Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Universitatea Davis din California.

Protocolul presupune schimburi de experiență între cele două universități, atât la nivel de studenți cât și de medici – cadre didactice universitare. „În vara acestui an am diversificat paleta colaborărilor cu universități de renume din Statele Unite ale Americii. Luna aceasta avem un medic rezident de la Universitatea Rutgers din New Jersey, dr. Cristine Annibali,  care a dorit să vină la Arad, într-un schimb de experiență pe Secția Clinică Psihiatrie”, a explicat prof.univ.dr. Coralia Cotoraci.

„Delegația din S.U.A. a dorit să viziteze cele două secții și Laboratorul de Analize Medicale. Colegii mei au prezentat aparatura medicală pe care o folosesc – aparatură performantă, achiziționată în ultimii ani.  Doamnele doctor s-au arătat plăcut surprinse de secțiile vizitate și de dotările pe care le avem la dispoziție”, a explicat dr. Mircea Onel Director Medical Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Dorina Gui, director la UC Davis Health, a declarat, la finalul vizitei, că dorește să se implice activ în dezvoltatea secțiai arădene de Anatomie Patologică și pentru început, va dona un set de lame digitale, iar în perioada următoare îi așteaptă pe medicii secției, în S.U.A. pentru un schimb de experiență. De asemenea, dr. Dorina Gui a mai spus că  va facilita și o serie de schimburi de experiență și programe de instruire pentru medicii rezidenți anatomo-patologi.   

 

Recomandările redacției