Pentru Jose Araujo, înfrângerile cu Sepsi și mai ales CSM Satu Mare au fost fatale. În special în meciul din deplasare cu sătmărencele, portughezul a fost depășit de situație, ignorând faptul că o înfrângere la 11 puncte sau mai puțin ar putea conta decisiv în contextul în care cele două echipe termină la egalitate. La final, Araujo chiar a lăsat perplex publicul arădean neștiind nici măcar care a fost diferența de scor între cele două echipe în turul campionatului.

Președintele Marcel Urban a negat însă că ar fi fost vorba de o demitere, declarând că „a fost o despărțire amiabilă, de comun acord, ne-am strâns mâinile și mergem înainte“. Până la urmă problema de fond pare să fi fost felul în care Jose Araujo s-a raportat la potențialul echipei, una pe care nu o considera pregătită să lupte cu șanse la mai mult de locul 3 în timp ce președintele clubului a reafirmat că „sunt în continuare încrezător că putem prinde finala, mai ales în contextul transferurilor realizate în acest sezon.“

Pentru atacarea acestui obiectiv, clubul arădean l-a numit astăzi ca antrenor pe Bogdan Bulj. La fel ca Araujo și acesta este o mai veche cunoștință a clubului arădean, alături de care a obținut două medalii de bronz în campionat și a jucat o semifinală de Cupa României.

De la tehnicianul sârb se așteaptă o ridicare a nivelului calitativ în ceea ce privește prestația defensivă a echipei, pentru că din punct de vedere ofensiv, Aradul stă bine. Primul examen al noului tehnician este programat vineri, pe teren propriu, când FCC Baschet UAV Arad întâlnește de la ora 16 pe Chindia Târgoviște.

(foto: baschetarad.ro)

Recomandările redacției