Față de rundele precedente, Laszlo Balint a amestecat puțin „cărțile” în confruntarea internă dintre UTA și Sportul Snagov (scor 4-0). Antrenorul arădenilor l-a debutat în noua stagiune a ligii secunde pe Alin Șeroni, l-a trimis pe Damian Isac lângă Lorenzi în centrul liniei mediane mijlocul terenului, iar David Miculescu a revenit pe postul său natural, cel de număr zece. Rus a început și el în premieră pe bancă un meci de campionat, dar nu a ratat întâlnirea cu golul când a intrat pe gazon.
De pe bancă au mai venit jucători foștii prim-divizionari, Moise și Ioniță, în timp ce Bolboașă sau Melinte au rămas să privească de această dată. „Sunt norocos să am atâția jucători ofensivi de calitate, mai ales că toți au înțeles că cel mai important este ca echipa să aibă rezultate, nu cine joacă. Avem obligația să jucăm cu doi juniori și azi Isac și Miculescu au făcut joc bun, au avut o evoluție consistentă. Dar, de multe ori din acest motiv, trebuie să stea pe bancă jucători de valoare. Însă, știți ce se pune, valoarea unei echipe e dată și soluțiile care vin de pe banca de rezerve. Din păcate, la fundașii laterali suntem puțin descoperiți, dar vom gestiona așa cum trebuie perioada următoare”, a punctat Balint.
Selecționerul Laurențiu Roșu va avea la dispoziție 20 de jucători pentru „dubla”
amicală cu Ucraina, programată în perioada 5-9 septembrie. Cele două jocuri de verificare se vor disputa în Ucraina, pe stadionul Yubileynyi (Bucha), iar David Miculescu este printre convocați.
„Rămâne să gestionăm problemele în fiecare săptămână, dar avem soluții. Rămâne de văzut dacă vom mai avea convocați la naționala Under 19 pentru preliminariile din octombrie, dacă va fi așa se poate să luăm în calcul și o cerere de amânare a meciurilor, dar acum e important să ne descurcăm bine săptămâna viitoare. Am discutat mult cu băieții, le-am zis că vreau să iasă la iveală caltiatea lor, personalitatea lor, să aibă mai mult curaj și s-a văzut azi (n.a. sâmbătă) asta. A picat bine un astfel de adversar care nu ne-a pus mari probleme și am pus în practică ceea ce am exersat săptămâna aceasta, adică o strategie cu fundașii laterali mult îm­pinși în față”, a adăugat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Recomandările redacției