Schimbări în accesarea internetului pentru a crește siguranța online a copiilor și adolescenților

0
233

Este cunoscut faptul că tinerii și copiii își petrec mult timp în mediul online. Capcanele internetului s-au dovedit în timp extrem de periculoase pentru aceltia, mai ales că părinții de multe ori nu-și fac timp să verifice ceea ce accesează odraslele lor în timpul liber. Pentru Pe  limitarea consumului exagerat sau accesarea  materialelor cu conținut matur, unele platforme au anuțat că restricționează accesul adolescenților.  Companiile  au anunțat că vor lua  măsuri care să sporească nivelul de siguranță a datelor persoanelor minore, în special din perspectiva publicității.

Așadar Google anunță că introduce noi măsuri de securitate în cazul platformelor sale video, de căutare și de publicitate.

În cazul YouTube, pentru tineri, setările de încărcare implicite vor fi cele nivel maxim de confidențialitate. Vor fi activate memento-urile pentru a lua o pauză în vizionare sau a merge la culcare. Funcția „auto-play” va fi dezactivată pentru toți utilizatorii de sub 18 ani.

 Opțiunea SafeSearch, care protejează utilizatorii de conținutul matur rezultat prin căutări pe Google, va fi activată automat pentru toți utilizatorii de sub 18 ani. Până în prezent, ea era activată implicit pentru conturile minorilor de sub 13 ani, administrate prin Family Link.

Și Location History, setare din contul Google, este implicit dezactivată pentru toate conturile, iar copii cu conturi supervizate nu au opțiunea de activare a ei. În curând, niciun cont sub 18 ani nu va avea opțiunea de a activa Location History. De asemenea  Google va extinde măsurile de protecție pentru a preveni afișarea reclamelor care ar putea afecta adolescenții și va bloca țintirea reclamelor pe baza vârstei, genului și interesului pentru persoanele de sub 18 ani.

Google Play lansează  secțiuni noi prin care părinții sunt informați care dintre aplicații urmează politicile companiei privind familiile, iar aplicațiile vor trebui să descrie mai detaliat modul cum folosesc datele utilizatorilor, așa încât părinții să poată decide mai ușor dacă o aplicație e bună de folosit de către copiii lor.

Potrivit anunțului Google, aceste actualizări vor fi implementate  în următoarele luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.