Arădenii trebuie să știe că, deja, programul de transport în comun a suferit modificări, pentru reducerea riscului de răspândire a coronavirusului. S-a recurs la schimbări în circulația acestora ca măsura din setul de recomandări împotriva COVID -19, dar și pentru că, un număr mare de arădeni sfidează recomandările, în speță aceea de a sta cât mai mult acasă.

Astfel, începând de vineri, 20 martie, mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public Arad vor circula ca și în sărbătoare.

Pentru a combate răspândirea virusului COVID-19 și pentru a proteja persoanele care utilizează mijloacele de transport în comun, începând cu data de 20 martie 2020, se va circula în program de zile de sărbătoare. De asemenea, conform reprezentanților Companiei de Transport Public, linia 60 de autobuz – Piața Romană-Concordiei va fi suspendată.

Mai mulți autoritățile și arădenii, îndeosebi cei care respectă măsurile stabilite de autorități pentru limitarea extinderii virusului își exprimă îngrijorarea vizavi de faptul că, persoanele vârstnice nu țin cont de hotărârile luate pe fond de urgență – de recomandări. Cei mai mulți călători de pe transportul în comun, mai ales la ore de vârf sunt persoane vârstnice, practice, categoria de vârstă cea mai expusă îmbolnăvirii.

Nu în ultimul rând, reamintim că, acum o săptămâna trecută, tramvaiele și autobuzele au fost dezinfectate și igienizate.

Recomandările redacției