Arădenii nu vor mai putea obține ușor pașapoarte simple temporare, în termen de trei zile. Aceste solicitări vor fi onorate numai dacă există probleme urgente, ce pot fi justificate.
Termenele pașapoartelor electronice sunt prelungite, iar problema aglomerației de la serviciile de evidență a persoanelor ar putea fi rezolvată.
Noua lege prevede prelungirea termenului de valabilitate a paşaportului electronic de la cinci la zece ani, însă cea mai importantă schimbare este aceea că, paşapoartele simple temporare, adică cele cu valabilitate de un an se vor elibera în termenul de trei zile numai atunci când există o urgenţă dovedită. Altfel, termenul de eliberare este acelaşi ca în cazul celui electronic. Această modificare va determina ca un număr cât mai mare de cetăţeni să opteze pentru un paşaport electronic cu o durată mai mare de valabilitate.
Noua lege va permite achitarea la CEC a taxelor pentru paşapoarte, permise şi plăcuţele de înmatriculare. De asemenea, funcționarii de la serviciul de Evidență a Persoanelor vor lucra după program prelungit dacă numărul solicitărilor va fi mare.
Nu în ultimul rând, este prevăzută delegarea sau detaşarea de personal și chiar deschiderea unor noi ghişee sau puncte de lucru.

Recomandările redacției