Schimbări pe care le poţi face în viaţa ta pentru a avea un an mai bun

0
178

Toate schim­bările pe care ni le dorim în viaţă le punctăm şi ne apucăm de ele, de obicei, la început de an, adică în ianuarie. Acum este momentul să ne facem lista cu planuri, cu rezoluţii.
Am trecut cu toţii printr-un an extrem de greu. Unii şi-au pierdut afacerea sau locul de muncă, li s-a redus salariul şi au fost nevoiţi să strângă cureaua. Alţii au învăţat să pună mai mult preţ pe sănătate, după ce ei, ori cei dragi, s-au infectat cu Covid. Mulţi au fost nevoiţi să se adapteze muncii de acasă, să stea în izolare, să-şi ajute copiii la şcoala online etc. După toate acestea, ne uităm spre 2021 cu speranţă. Vrem un an mai bun! Pentru asta, trebuie să învăţăm din greşeli şi să facem schimbări. Iată câteva idei de rezoluţii care îţi pot prinde bine şi ţie!
Fă mai mult sport! De aproape un an, de când stăm închişi în case, am început să resimţim lipsa mişcării. Haideţi să ne mobilizăm şi să facem mai mult sport! Sunt atâ­tea metode – de la alergat în parc, urcat scări, mers mai mult pe jos, până la exerciţii acasă.
Dă jos câteva kilograme. Slăbitul se numără printre cele mai frecvente planuri pe care şi le fac oamenii la început de an. Mai ales că asta vine după perioada Sărbătorilor, în care s-au ghiftuit cu fripturi, sărmăluţe, cârnaţi şi cozonaci. Cura are succes dacă nu te aştepţi la minuni peste noapte, nu ape­lezi la măsuri extreme, nu te înfometezi.
Sună-ţi mai des părinţii, rămâi conectat cu cei dragi. Pandemia şi izolarea nu trebuie să ne despartă.
Lasă-te de fumat! Este unul dintre cele mai grele planuri, însă dacă nu o faci acum, în ianuarie, îţi vei intra apoi în ritmul „normal” al vieţii şi vei uita de plan. Renunţatul la ţigări nu numai că îţi salvează sănătatea, dar şi portofelul.
Fă economii! Propune-ţi ca lunar să pui de-o parte o sumă de bani, să acoperi nişte goluri, să-ţi achiţi toate datoriile sau să-ţi achiziţionezi ceva util la finalul anului următor. Cum reuşeşti să faci aceste economii? Taie de unde nu e necesar. Redu sau chiar stopează fumatul, consumul de alcool, mergi cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun în locul maşinii, renunţă la cumpărăturile neesenţiale.
Schimbă ce nu merge! Nu eşti mulţumit de locul de muncă? Caută-ţi altceva! Te cerţi des cu partenerul de viaţă? Discutaţi şi ajungeţi la un acord comun. Tot ce e nociv în viaţa ta, tot ce te nemulţumeşte trebuie rezolvat, remediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.