Schitul de la Tămand a fost închis provizoriu, urmând să fie reorganizat de Arhiepiscopie

2
240

schitul tamandSchitul de la Tămand a fost închis, începând de ieri. Informaţia a apărut pe un site de socializare şi a fost confirmată parţial de reprezentanţii Arhiepiscopiei Aradului. Părintele Teodor Vid, consilier administrativ-bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei, a ţinut să nuanţeze puţin, susţinând că aşezământul şi-a încetat temporar activitatea, în condiţiile în care măicuţa care coordona din punct de vedere administrativ ceea ce se întâmplă acolo a fost mutată în altă parte. „La Tămand vrem să realizăm un centru social, care să funcţioneze ca azil de bătrâni. Azilul va avea aproximativ 50 de locuri, dar lucrările nu sunt încă finalizate”, susţine părintele Vid.
În perioada următoare, conducerea Arhiepiscopiei urmează să desemneze cel puţin o persoană care să preia atribuţiile măicuţei care s-a mutat într-un alt aşezământ.
Conform site-ului Arhiepiscopiei, „Schitul Tămand a fost înfiinţat în 2009, cu binecuvântarea şi prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, pe terenul primit de către Arhiepiscopia Aradului  din partea Consiliului Judeţean Arad, în urma desfiinţării Spitalului social de bătrâni, care a funcţionat aici. Înca din anul 2003, în cadrul programului eparhial  de acordare a asistenţei sociale în spitale, a fost edificată aici o biserică de lemn în stil maramureşean, deservită de către preoţii din împrejurimi. După  infiintarea schitului, în incintă au fost amenajate chilii şi alte clădiri anexe, locuri de cazare pentru iniţierea de tabere pentru tineri, în vremea verii şi a unui Centru Respiro pentru copii cu autism, în restul anului”.

2 COMENTARII

 1. Treaba cu Schitul de la Tamand e complicata. 1 Teodor Vid noul consilier nu are atributiuni pe partea sociala. acolo noul consilier este Pr Maris Gabriel. Vid vorbeste fara a fi problema lui. Statutul Schitului nu nse schimba cum vrea vid

 2. Da oare nu s a intrebat nimeni dece a plecat Parintele Calugar care a slujit la Schitul ?
  Dece a plect si Maicuta ?
  Dece se ocupa ” incomprtentul ” de Vid de Schit
  pt ca este urmasul lui Bupte care stim noi de a facut din Schit ( a supt toti bani )

  De Pr. Marisi numai de bine ca doar tot ” FOSTI ” l au pus pe functie iar acum ” musca mina stapinului ”

  Ca la Arhiepiscopia Aradului nu este nicaeri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.