Peste câteva zile va începe cea de-a II-a ediție a Şcolii de Vară Fenomenul Piteşti. Cursurile se vor desfășura între 22-26 iulie. Vor avea loc prelegeri ale unor personalităţi de prestigiu care au avut legătură cu fenomenul Piteşti sau cu alte forme de represiune ale regimului comunist. Astfel, participanţii se vor putea bucura de un dialog deschis atât cu personalităţi ale culturii române, dar şi cu supravieţuitori ai închisorilor comuniste. Directorul Şcolii de Vară Fe-nomenul Piteşti este istoricul Alin Mureșan. Proiectul se desfăşoară cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer România şi al Grupului Filos.
La cursurile Şcolii de Vară vor participa 15 persoane. Cheltuielile legate de transportul, cazarea şi masa participanţilor vor fi suportate de către organizatori. „Dorim să oferim şansa tinerilor studenţi, masteranzi sau doctoranzi din întreaga ţară să ia contact nemijlocit cu cei care au suferit în închisorile comuniste, cu cercetători ai trecutului recent şi cu intelectuali de prestigiu din România, pentru a face cunoscute modelele de demnitate şi rezistenţă din perioada comunistă. Vom îmbina prelegerile şi dezbaterile cu proiecţii de filme documentare, vizite în fostele închisori Piteşti şi Jilava”, declară organizatorii.
Limita de vârstă a participanţilor este de 30 de ani. De asemenea, pentru a permite cât mai multor studenţi să beneficieze de experienţa Şcolii de Vară, candidaturile participanţilor de anul trecut nu vor fi acceptate. Sunt acceptate şi candidaturile din Republica Moldova, sub rezerva obţinerii vizei de intrare în România.

Actualitate 3
Viceprimarul Ilie Cheșa: „Conducerea clubului UTA are datoria morală de a asigura deplasarea abonaților la Oradea!“
citește mai mult »