Şcoală de vară pentru copii la Liceul „Adam Muller Guttenbrunn”

0
319

Copii diagnosticați cu tulburări de spectru autist, copii tipici şi copii de etnie romă, urmează în această lună cursurile unei școli de vară în cadrul Proiectului MASPA PLUS – Măsuri pentru promovarea non discriminării şi incluziunii sociale în mediul şcolar, comunitate şi pe piaţa muncii pentru persoanele cu autism, cu focus pe comunităţile de romi.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, în parteneriat cu Fundaţia „Roma­nian Angel Appeal” şi Liceul „Adam Muller Guttenbrunn” Arad, organizează pentru prima dată în județul nostru o astfel de şcoală de vară incluzivă. 20 de copii au parte de un program atractiv de petrecere a timpului liber, special conceput pentru ei: vor participa la cursuri de înot, vor merge la cinema și muzeu, vor învăţa să cânte la chitară și pian, ba mai mult chiar, un actor profesionist îi va iniția în tainele artei teatrale, punând în scenă piese adaptate vârstei lor, antrenându-i în diverse jocuri de rol.
Pentru a dezvolta abilitățile de socializare și de comunicare ale copiilor, pe lângă coordonatorii programului, alți doi doi profesori sunt invitați: unul va preda muzică, iar celălalt teatru.
Scopul școlii de vară este de a creşte șansele de integrare socială şi de combatere a excluderii sociale pentru categoriile de copii defavorizați, prin implicarea lor în acti­vități creative, artistice și sportive. Cursurile vor avea lor la Liceul „Adam Muller Guttenbrunn”, între orele 9 şi 13, și se vor încheia pe data de 22 iulie.
Aceste evenimente sunt organizate cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, finanţat din Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. „Când vorbim des­pre copiii cu autism, ne re­ferim cel mai adesea la dificultățile cu care aceștia se confruntă în învățare, să socia­lizeze și să comunice cu cei din jur. Pe de altă parte, dincolo de aceste dificultăți vom descoperi întotdeauna cât de asemănători sunt cu ceilalți copii, cu copiii tipici. Viziunea lor diferită asupra lumii înconjurătoare ar putea fi un exemplu pentru noi toți. Încurajăm diversitatea și sperăm să  creștem gradul de  empatie, de toleranță și de acceptare a celor din jur față de personalitatea specială a copiilor”, a spus Erika Stark, directoarea DGASPC Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.