Școală din Arad, în topul roboticii naționale

0
388

Tot mai mulți copii și tineri sunt interesați de domeniul roboticii. Ne-o dovedește numărul mare de elevi participanți la un astfel de concurs în anul care a trecut.  Peste 30.000 de elevi, printre care și arădeni,  cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani,  au participat la concursul de robotică NEXTLAB.TECH.

Un loc fruntaș la acest concurs l-a avut o scoală arădeană. Scoala Gimnazială Aurel Vlaicu din Arad, s-a clasat pe un frumos loc 23.

Elevii arădeni câștigători, au primit un roboțel gratuit de la sponsori sau au achiziționat un kit din resurse proprii.

Concursul reprezintă cea mai mare competiție de acest gen din România și este parte a programului Romania Tech Nation, înscris în calendarul Ministerului Educației și Cercetării.

Copiii arădeni au fost coordonați de profesori implicați în proiect și împreună cu aceștia au rezolvat numeroase  exerciții STEM. Concursul a fost organizat în două faze și, cu toate că inițial presupunea o componentă live, din cauza condițiilor impuse de pandemie, s-a desfășurat în totalitate în online. Prima fază a implicat lucrul cu roboți virtuali, iar în a doua etapă elevii arădeni, au construit roboți fizici NEXTLAB.TECH, bazați pe tehnologia ARDUINO.

Acest tip de activități, îi ajută pe copiii și tinerii arădeni, să descopere programarea, oferind noțiuni teoretice, dar mai ales practice, prin care aceștia pot construi un roboțel. Faptul că văd un rezultat concret și au șansa să participe și într-o competiției națională, le dezvoltă pe deoparte abilitățile necesare, dar le și trezește pasiunea și curiozitatea pentru face și mai mult în această direcție.

Concursul va continua și în 2021 și pe lângă cele două probe consacrate, va include și o probă de robotică creativă, bazată pe teme ecologice. Prototipul primului robot creativ ecologic va fi expus în cadrul expoziției NASA, începând cu februarie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.