Școala Ghioroc

Școala Generală din Ghioroc

Școala Generală din Ghioroc este în curs de renovare, prin proiectul ,,Reabilitare Școală Generală Ghioroc” ,care este obiectivul POR (Programul Operațional Regional) 2007-2013 coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Proiectul prevede reabilitarea unei clădiri în care se desfășoară activitățile Școlii Generale din Ghioroc. Lucrările de intervenție care se fac la școală sunt: înlocuirea șarpantei, a învelitorii și a tinichigeriei aferente,  lucrări care prezintă un stadiu înaintat de degradare, înlocuirea pardoselii din birourile de la parter și sala profesională, executarea de pardoseli din gresie în coridoarea și pe scările interioare, refacerea hidroizolației terasei de acces, montarea de glafuri la ferestre și zugrăveli interioare și exterioare cu vopsele lavabile.

Obiectivele acestui proiect este crearea celor necesare pentru asigurarea populației din comuna Ghioroc cu servicii moderne de eucație. Acest obiectiv, este în concordanța cu activitățile eligibile prevăzute de domeniul major de intervenție 3.4, anume modernizarea și reabilitarea spațiilor în care se desfășoară activitățile didactice. Prin oportunitățiile aduse de Programul Operațional 3.4 obiectivul Comunei Ghioroc este accesarea de fonduri nerambursabile în vederea executării lucrărilor de reabilitare.

Cu ajutorul acestui proiect Primăria Comunei Ghioroc urmează să aducă unitatea de învățământ din localitate la standarde europene, crescând gradul de siguranță și confort a unității. De asemenea, prin realizarea acestor lucrări crește gradul de acces a persoanelor defavorizate la sistemul educațional, infrastructura de educație va fii mai atrăgătoare, condițiile fiind superioare celor existente.

Lucrările sunt în valoare de 90 de milioane de lei, destinate îmbunătățirii unităților de învățământ, la 20 de unități, din 8 județe din țară. Pentru accesarea acestor fonduri bataia a fost foarte mare, aceștia fiind bani rămași neutilizați de alții. Pe lăngă comuna  Ghioroc în județul Arad mai sunt 4 comune care au câștigat aceste fonduri: Dieci, Conop, Șiria și Sintea Mare.

 

Emilian Ciorogariu

Recomandările redacției