SONY DSC

Încălzirea centrală deservește atât Școala cât și Grădinița

În amplul efort de modernizare a vieții oamenilor din mediu rural, unul din planurile vizate, alături de infrastructură, se află și mediul școlar. Fiecare administrație locală din județ a acordat o mare importanță școlilor, condițiilor în care copiii de aici învață carte.

În această direcție se încadrează și eforturile făcute de administrația comunei Vărădia de Mureș, unde copiii de la Școala Gimnazială beneficiază de două săptămâni de încălzire centrală pe lemne.

După cum ne spune primarul comunei, Mircea Miclea diferența de confort este mare. „Noi nu am avut probleme cu lemnele, deoarece aprovizionarea o facem din fondul forestier propriu dar am dorit să creem un confort mai ridicat pentru copiii noștri. Acum nu mai e nevoie să se „focărească“ în fiecare clasă, existând și riscul fumului ori a gazelor. În plus, curățenia poate fi făcută și păstrată mai ușor și este la fel de cald peste tot: în clase, la grupurile sanitare, pe coridoare. Încălzirea s-a introdus în toată clădirea, care are mai multe corpuri, aici fiind și clasele mici precum și Grădinița.  Costurile lucrării au fost de circa 1,5 miliarde lei vechi, banii provenind din bugetul local și de la Consiliul Județean Arad – totdeauna extrem de receptiv la solicitările noastre, în mod special când a fost vorba de copii“ ne spunea primarul Mircea Miclea.

Încadrându-se la același gen de eforturi, administrația locală a realizat în perimetrul școlii și un teren de sport modern, cu suprafață sintetică și „nocturnă“, investiție făcută cu bani proprii. „Se simțea nevoia unui astfel de teren, mai ales pentru orele de sport ale elevilor. Îmbucurător a fost însă faptul că întreg tineretul comunei a apreciat investiția, seară de seară venind aici – la un fotbal ori un baschet – numeroși  tineri din toate satele comunei“ a mai precizat edilul din Vărădia.

Recomandările redacției