Școala Gimnazială intră în iarnă cu „haine“ noi

0
509

S-au încheiat lucrările de reparații la Şcoala Gimnazială „Patrichie Popescu“ din Bata.
Primarul comunei Bata, Ion Micurescu ne-a descris despre ce lucrări a fost vorba: „s-au făcut reparații majore la acoperiș – la lemnărie unde a fost cazul și de asemenea s-a schimbat țigla. Apoi s-au făcut și lucrări de anvelopare exterioară și izolare termică – inclusiv în pod unde s-a izolat cu vată termoizolantă podeaua podului – adică tavanele încăpe­rilor. S-au făcut revizuiri și la centrala termică, la noile gru­puri sanitare dar și la magazia unde se depozitează lemnele. S-a realizat și o aleie, ca un trotuar în jurul clădirii“.
Ar mai fi de adăugat că școala este veche – fiind construită la începutul secolului trecut – dar a fost mărită și modernizată, firește.

„Costurile acestor lucrări vor fi acoperite din bugetul local – totul a costat circa 2 miliarde de lei vechi. Deoarece noi am prevăzut acești bani de anul trecut în bugetul pe anul acesta, ne-am putut angrena serios în realizarea și finalizarea lor. Acum bătrâna Școală din Bata – unde, trebuie să vă spun că a învățat chiar și tatăl meu! –  are o imagine nouă, la care concură și modernizările reali­zate în anii trecuți“ – ne mai spunea edilul din Bata. El este recunoscut ca un deosebit sprijinitor al edificiilor educaționale, fiind și un mare consumator de cultură – asta printre alte deo­sebite activități culturale iniția­te și găzduite an de an de comună.     (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.