scoala paulis2Nu mai este mult și elevii din Păuliș vor beneficia de condițiile deosebite pe care le vor avea după înche­- ierea reabilitării totale localului școlii din comună.
După cum ne precizau responsabili din cadrul Primăriei  „amplele lucrări de reabilitarea a Şcolii Gim­- naziale din Păuliş se apropie de final. Ele au cuprins schimbări calitative atât ale exteriorului cât și ale interiorului localului școlii: acoperişul vechi a fost înlocuit în totalitate cu acoperiş modern de tip Lindap iar pereţii exteriori au fost izolaţi termic cu straturi de amporă, după care au fost tencuiţi şi zugrăviţi cu vopsea impermeabilă. Au fost montate, de asemenea, şi jgheaburile, dar și burlanele verticale pentru scurgerea apei pluviale. Cei 172 de copii școlari vor beneficia de condiții deosebite – în toate cele opt clase, precum și sala profesorală. În cadrul reabilitărilor interioare sunt incluse și toalete moderne de interior. Fondurile au fost acoperite atât cu sprijin de la Consiliul Județean cât și din bugetul local“.
Nu a fost uitată nici curtea școlii care este în totalitate asfaltată, elevii putând să o utilizeze în bune condiții, îndiferent de starea anterioară a vremii.
Cât privește condițiile de securitate, trebuie spus că vor fi montate și un număr de  camere de supraveghere.
Profesorul Florin Nicoară, directorul școlii ne spunea: „vor fi montate opt camere de luat vederi – în principal pe coridoarele celor două nivele ale clădirii dar și în… curtea școlii. Totul pentru o cât mai bună supraveghere a activității elevilor și pentru desfășurarea procesului de învățământ în deplină sigu­ranță“.
Vorbind despre zestrea edilitară a comunei, putem afirma că imobilul modernizat al Şcolii Gimnaziale din Păuliş vine să întregească centrul civic al Păulişului, străjuit de noua şi moderna Primărie, de Centrul de Vârstini, de Parcul Central „Căpitan Ioan Fătu” şi de Şcoala Gimnazială. Puţine localităţi din judeţul nostru pot concura din acest punct de vedere cu localitatea Păuliş, devenită astfel principala poartă turistică de intrare în Podgoria Miniş-Măderat.

Recomandările redacției