Școlile arădene, care folosesc cataloage electronice, trebuie să se înscrie până la 10 septembrie într-un program pilot

0
164

Școlile de stat și particulare din Arad care folosesc o formă de catalog electronic, se pot înscrie până la data de 10 septembrie în programul de școli-pilot, lansat de Ministerul Educației, anunțat inițial de secretarul de stat, Radu Szekely, pe pagina sa de Facebook. Unitățile de învățământ își vor achiziționa programele / serviciile de catalog electronic din bugetul propriu. Școlile care se vor înscrie vor putea să treacă notele doar în catalogul electronic, fără să mai folosească pe cel clasic, potrivit anunțului.

Potrivit Ordinului, în program se pot înscrie pentru anul școlar 2021-2022 școlile care consemnează deja situația școală a elevilor în format electronic, printr-o solicitare scrisă adresată Ministerului Educației și transmisă inspectoratului școlar, pe raza căruia se află instituția.

Conform secretarului de stat, „această inițiativă vine ca răspuns la nevoia sistemică de transformare digitală a educației”. Acesta a mai precizat că „școlile care se înscriu în acest program vor consemna situația școlară și rezultatele evaluării elevilor doar în catalogul electronic”.

Ordinul privind implementarea catalogului electronic în școli pilot arată că la sfârșitul anului școlar, catalogul electronic se tipărește, semnează, avizează și arhivează de către directorul unității de învățământ.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.