Școlile arădene preferă stilul clasic: doar trei unități din județ au optat pentru catalogul electronic

0
1018

Catalogul electronic va fi folosit în acest an școlar în mod exclusiv în 248 de școli din 37 de județe și București, potrivit listei aprobate de Ministerul Educației. Documentul prevede școlile care sunt exceptate de la folosirea catalogului în format fizic. Instituțiile s-au putut înscrie în programul pilot lansat de minister cu câteva zile înaintea începerii cursurilor, conform edu pedu.

Ordinul ministrului Educației care făcea posibilă înscrierea în program era Ordinul nr 5.157 din 31.08.2021.

Consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, fost secretar de stat și cel care a coordonat acest proiect, a declarat pentru Edupedu.ro că „urmează sa centralizăm ce cataloage folosesc unitățile de învățământ și de când sunt aceste programe folosite.

Instituțiile de învățământ vor primi, în cadrul procesului de monitorizare realizat de Direcția Generală România Educată din minister, chestionare de răspuns prin eșantionare pentru părinți, elevi, profesori, secretariat”, a mai spus Szekely.

Cele mai multe școli înscrise sunt din județul Sibiu – 32, urmate de 23 de școli din București și tot 23 din Cluj, 18 din Iași și 10 din Brașov, conform sursei citate.

Aradul are doar trei școli în carer se va utiliza acest tip de catalog. Așadar, în județul Arad, doar Școala Gimnazială ,,Gheorghe Popovici”din  Apateu, Colegiul Național ,,Preparandia -Dimitrie Țichindeal” din Arad și Liceul Teoretic Gregor Jozef Tajovski din Nădlac vor avea catalog electronic în acest an școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.