Școlile de top din Arad

0
1771

Laura Preda de la Liceul Teoretic Mihai Veliciu Chișineu Criș și Octavian Micurescu de la Liceul Alexa Popovici Arad au obținut media 10.

Colegiul Național Moise Nicoară, Școala Gimnazială Aurel Vlaicu, Liceul de Informatică, Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Colegiul Național Elena Ghiba Birta și Colegiul Național Preparandia Dimitrie Țichindeal din Arad sunt celelalte școli a căror elevi au obținut cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a.

După soluționarea contestațiilor, urmează etapa de admitere în liceu pe baza opțiunilor exprimate de elevi și a mediilor de admitere care se compun din media obținută la evaluare națională (80%) și media obținută în cei patru ani de gimnaziu (20%). Pentru anul școlar 2019-2020, în județul Arad există 1.148 de locuri în învățământul liceal (91 clase).

De asemenea, trebuie menționat faptul că învățământul profesional este într-un trend ascendent în ultimii ani, tot mai mulți elevi optând pentru acest tip de formare profesională inițială care se organizează pentru calificări stabilite de MEN, în conformitate cu Registrul Național al Calificărilor și în funcție de nevoile pieței muncii. La nivelul județului Arad, pentru anul școlar 2019-2020, Inspectoratul Școlar Județean Arad a aprobat un număr de 41 de clase de învățământ profesional cu durata studiilor de 3 ani, din care patru clase sunt de învățământ profesional în sistem dual“, susține Stoenescu.

Procentul de promovabilitate pentru județul Arad este de 68,13%, cu 0,65% mai mare decât anul trecut. Eventualele contestații se vor depune azi, 25 iunie între orele 16-20 în centrele de examen de la Evaluare Natională – 2019. Rezultatele după contestații se vor afișa în data de 29 iunie 2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.