Unităţile de învăţământ din 47 de localităţi din judeţul Arad îşi vor închide porţile în zilele de luni şi marţi din cauza căderilor masive de nămeţi. „Este foarte posibil ca aceste unităţi să rămână închise pentru o perioadă mai lungă dacă lucrurile nu se rezolvă până atunci. Sunt afectate în primul rând localităţile care au rămas fără curent electric încă de sâmbătă. Printre cele 47 de localităţi se numără Dieci, Dezna, Săvârşin, Craiva, Conop… De asemenea, elevii care fac naveta şi vin în municipiul Arad la şcoală, dacă drumul nu o va permite să ajungă la cursuri aceştia nu vor fi puşi absenţi“, ne-a declarat profesoara Anca Stoenescu, inspectorul şcolar general al Judeţului Arad.
Mulţi elevi fac naveta, iar pe şosele se circulă în condiţii foarte grele din cauza nămeţilor. În plus, în multe şcoli nu a fost căldură în timpul weekendului din cauza avariilor la reţelele de electricitate. Aradul pare un oraş aproape pustiu după ninsorile abundente din ultimele zile. Oamenii se feresc să circule pe străzi, pe jos sau cu maşina, din cauza nămeţilor şi a arborilor care se prăbuşesc sub greutatea zăpezii.
Ninsoarea abundentă şi vântul în rafale au făcut ca reţelele de electricitate din vestul ţării să fie serios afectate. Stratul gros de zăpadă adunat pe fire şi copacii căzuţi peste ele au creat probleme.

Adrian Cotuna

Recomandările redacției