Şcolile din Arad strâng bani pentru Andrei Găluţ

0
297

Colegiile Naţionale „Vasile Goldiş“ şi „Preparandia Dimitrie Ţichindeal“ din Arad strâng bani pentru a ajuta familia lui Andrei Găluţ, solistul trupei care a concertat în Clubul Colectiv în seara producerii teribilului incendiu, în urma căruia au decedat zeci de persoane. Mama lui Andrei este un cadru didactic cu o carieră respectabilă, şi este angajată la Colegiul Naţional „Vasile Goldiş“. „Având în vedere situaţia foarte dificilă prin care trece, colectivul şcolii a hotărât să punem mână de la mână şi să o sprijinim atât cât putem. Mama lui Andrei este învăţătoare în şcoala noastră, iar colegii ei au adunat bani pentru a o ajuta. Toată lumea este cu tine la început, dar după câteva luni toată lumea te uită. Tratamentele pe care trebuie să le urmeze Andrei sunt de durată şi costă mult. În plus, şederea în Olanda nu este uşoară şi au nevoie de mult sprijin financiar. De asemenea şi elevii au strâns o sumă de bani pe care au donat-o în contul familiei lui Andrei“, ne-a declarat prof. Eugen Bocăniciu, directorul liceului. Consiliul Elevilor din această şcoală va mai organiza un eveniment special, o variantă autohtonă a „Românii au talent“, iar banii adunaţi în urma vânzării de bilete vor fi donaţi în scopuri caritabile, o parte urmând să ajungă şi la familia lui Andrei. Solistul care este internat acum în Olanda este de asemenea absolventul acestui liceu.

Colegiul Naţional Preparandia Dimitrie Ţichindeal a hotărât de asemenea să strângă bani pentru familia lui Andrei. „Din solidaritate pentru faptul că este cadru didactic, profesorii liceului nostru au stabilit să strângă bani şi să o ajute pe mama lui Andrei. Fiecare profesor a dat bani, în funcţie de cât a putut“, ne-a declarat prof. Sorin Haiduc, directorul liceului.

Tragedia din Clubul Colectiv s-a petrecut în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity, al cărei solist este arădeanul Andrei Găluț. Incendiul a pornit de la efectele pirotehnice din timpul concertului care deși au fost de dimensiuni mici, buretele antifornic s-a aprins de la o scânteie. În momentul în care s-a aprins stâlpul de susținere, solistul a cerut un extinctor pe scenă, care nu a mai venit. În scurt timp, a luat foc tavanul  după care, totul a fost o nebuloasă, tinerii îmbulzindu-se spre ieșire. Bucăţi din plafon s-au desprins şi au căzut peste oameni. Solistul a mai avut timp de o glumă înainte de a cere extinctorul: „Asta nu era în program”. Arădeanul a fost transportat la Spitalul Elias, unde s-a aflat mai multe zile în comă, fiind intubat și ventilat mecanic.

După aproximativ două săptămâni, Andrei Găluț a fost transportat la spitalul din localitatea olandeză Beverwijk, o localitate situată între Amsterdam și Rotterdam, unde a suferit o intervenţie chirurgicală complexă la mâna dreaptă, partea cea mai afectată de arsuri. Inițial, a fost în plan să fie transportată și prietena lui la spital în Olanda, dar din nefericire a decedat. De asemenea, toţi colegii de trupă ai lui Andrei au murit în urma incendiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.