clasa

Unităţile de învăţământ din municipiul Arad vor fi supravegheate cu camere video pentru prevenirea infracţionalităţii şi altor fenomene antisociale, Primăria urmând să finanţeze extinderea sistemului de supraveghere din bugetul local.

Conform primarului Gheorghe Falcă, zilele trecute, în cadrul şedinţei comisiei locale de ordine publică, reprezentanţii unităţilor şcolare au cerut extinderea sistemului de supraveghere video, implementat anul trecut în oraş, şi în zona şcolilor.

Astfel, în Bugetul General de Venituri şi Cheltuieli al municipiului Arad pe anul 2014, a fost prevăzută suma de 100.000 de lei pentru realizarea Studiului de Fezabilitate al proiectului „Sistem de supraveghere cu camera video a unităţilor de învăţământ”. „Reprezentanţii şcolilor au solicitat acest sistem care să supravegheze atât interiorul clădirilor, cât şi curţile şcolilor şi spaţiul din faţa clădirilor unităţilor de învăţământ”, a precizat Gheorghe Falcă.

Acesta a mai adăugat că după realizarea studiului de fezabilitate se va realiza proiectul tehnic în urma căruia se va şti numărul exact de camere necesare, dar şi locurile şi modurile în care acestea vor fi amplasate.

De asemenea, primarul a mai precizat că după implementarea acestui proiect, va fi necesară relocarea comandamentului acestui sistem care, în prezent, se află în clădirea Palatului Administrativ.

În prezent, în municipiul Arad, funcţionează un sistem de supraveghere cu 30 de camere video, finanţat din fonduri europene printr-un proiect transfrontalier.

În etapa a doua a proiectului, Primăria a finanţat amplasarea a încă 40 de camere video, care urmează să fie montate în intersecţiile aglomerate şi în pieţe, iar în etapa a treia se vor monta camere video în unităţile de învăţământ.

 

Recomandările redacției