Şcolile şi grădiniţele din Arad vor fi deschise etapizat

0
556

Noul ministru al Educaţiei vine cu veşti importante pentru elevi, profesori şi părinţi la sfârşit de an. Sorin Câmpenanu susţine că grădinițele și școlile ar putea să fie redeschise pe 11 ianuarie. „Cu siguranță ar fi o deschidere etapizată, spune ministrul Educației, în sensul că mai întâi ar putea lua partea la cursurile fizice cei de la grădinițe și școlile primare și apoi școala gimnazială și învățământul preuniversitar, respectiv învățământul universitar’’.

Acesta a mai menționat faptul că trebuie să se consulte cu specialiștii în epidemiologie şi să se ţină seama  de evoluția şi de noile  forme pe care le-a căpătat virusul. Deasemenea trebuie urmărit şi  cum procedează și alte state la acest capitol.  

Astfel şi şcolile arădene vor fi  deschise etapizat. În această săptămână vor fi luate  decizii importante în acest sens.  Una vizează redeschiderea școlilor, fiind avansată data de 11 ianuarie, însă e doar o variantă în lucru. Asta însemnă că cei de la grădiniță și elevii școlilor primare ar putea să se întoarcă la școală chiar din acest semestru. Astfel, semestrul II, care începe pe 8 februarie, i-ar găsi deja în bănci.

Vacanța de iarnă se încheie oficial pe 10 ianuarie 2021, pe 11 ianuarie urmând să înceapă cursurile pentru încă trei săptămâni de școală din Semestrul I.

Calendarul anului școlar 2020-2021 prevede încă o vacanță de o săptămână din 30 ianuarie 2021, până pe 7 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.