dspDirecţia de Sănătate Publică Arad, Co­lec­tivul de igienă a copiilor şi tinerilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Prefectura Arad evaluează în aceste zile toate unităţile de învăţământ. Principalele probleme care se urmăresc sunt legate de condiţiile igienico-sanitare, în vederea acordării autorizaţiei sanitare de funcţionare. „Se verifică nu­mă­rul de elevi dintr-o unitate de învăţă­mânt şi cel al claselor. Numărul claselor trebuie să fie suficient, pentru ca elevii să îşi poată desfăşura lecţiile în con­diţii optime. Totodată se va constata dacă unitatea de învăţământ deţine autorizaţie sanitară sau se află în curs de a o obţine. Se va mai verifica dacă unitatea dispune de suficiente grupuri sanitare, chiuvete sau ţâşnitoare. Un factor foarte important îl reprezintă şi sursa de apă potabilă a şcolii“, ne-a declarat dr. Loredana Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.
Reprezentanţii unităţilor de învăţământ vor trebui, de asemenea, să facă dovada că sunt pregătiţi pentru perioada de iarnă. Se mai verifică dacă sunt suficiente bănci şi scaune şi dacă acestea sunt dotate în mod corespunzător. Inspectorii vor verifica şi modul în care a fost toaletată curtea unităţii de învăţământ şi dacă s-au efectuat reparaţiile necesare. În acelaşi timp, curtea trebuie să fie împrejmuită, iar paza şcolii trebuie efectuată corespunzător.
În cazul şcolilor care au primit bani pentru efectuarea unor lucrări de ame­na­jare sau modernizare, inspectorii vor verifica modul în care au fost cheltuite sumele. „În ceea ce priveşte derularea Programului laptele şi cornul, se va verifica dacă unitatea are prevăzută o încăpere pentru depozitarea în condiţii optime a alimentelor. Spaţiul trebuie să fie gre­siat, faianţat şi prevăzut cu un frigider“, mai susţine dr. Loredana Ungureanu.

Recomandările redacției