Scooter inteligent creat la Arad

0
482

scuter

Doi arădeni au început în urmă cu câțiva ani un proiect pentru un scooter inteligent.

Proiectul este la stadiul de prototip și va fi lansat în viitor, în producție de serie.

Scooterul a fost prezentat, zilele trecute, la lansarea proiectului “Arad – Capitală Culturală Europeană 2021”, ca fiind o premieră mondială.

“Scooterul nu are acceleraţie şi funcţionează învăţând din mişcările corpului. Poate fi pornit cu telefonul mobil, şi este dotat cu un dispozitiv prin care memorează modul de a conduce şi intenţiile corpului. Memorează pe unde circulă cel care îl conduce, ştie unde sunt opririle, sau unde se încetineşte viteza. Porneşte când eşti lângă el, se blocheaza când te depărtezi. Consuma sub 1 leu/100 km”, a spus Andrei Ando, preşedintele Asociaţiei “Arad – Capitală Culturală Europeană 2021”.

Acesta a mai adăugat că scooterul nu are accelerație, poate porni de la telefonul mobil în momentul în care cel care îl conduce se apropie de el cu ajutorul senzorilor care detectează mișcările corpului. La prima atingere cu piciorul scuterul intră în treapta întâi de viteză și apoi în treapta a doua și a treia.

Fiind în faza de prototip, inventatorii scooterului nu vor face publice mai multe date despre producţie până după lansarea oficială a produsului.

Paula Bulzan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.