Melomanii arădeni, în frunte cu Rozalia Pota, au primit cu multă amărăciune vestea că Festivalul de Operă Open Air nu va mai avea loc în acest an. Cu o tradiție de 15 ani, Festivalul de Operă aduna în fiecare an, în prima duminică din luna septembrie, între 3.000 și 5.000 de spectatori, care stăteau cu sufletul la gură, ascultând până înspre miezul nopții artiștii Filarmonicii de Stat Arad, împreună cu soliștii invitați, mulți dintre ei veniți de pe marile scene ale Europei.

Festivalul era organizat în Parcul Reconcilierii și era unul dintre cele mai apreciate din Vestul țării.

Din păcate, primarul Călin Bibarț a considerat că festivalul trebuie oprit.

Scrisoare deschisă primarului Călin Bibarț

Știm cu toții ce festivaluri agrează primarul nostru: Festivalul micilor, cârnaților, berii, vinului etc,etc, pentru că pe astea le promovează și le sponsorizează.

Oare astea ne reprezintă pe noi, arădenii? Stomacul și umplerea lui este singurul nostru țel?

Nu este nimeni în preajma lui să-l atenționeze că pe lângă stomac mai avem și suflet, care trebuie hrănit altfel – cu poezie, muzică bună, pictură, cu ARTĂ?

De ce să întrerupi un festival care are la activ 15 ani? Mă refer aici la Festivalul de Operă Open Air. Doar pentru că „nu-ți place ție? Pentru că nu iubești“ Filarmonica? Ați văzut ce lume s-a adunat în Parcul Eminescu să asculte muzică filarmoniștilor? Știți că la Open Air sunt cam 4-5000 de auditori?

De unde să știți? Dumneavoastră nu luați parte la concerte pentru că asta-i „muzică snobilor“ – așa vi s-a șoptit… știm noi de către cine. Rușine să-i fie!!!

Ei bine, domnule primar, noi, „snobii“, adică iubitorii muzicii clasice, publicul Filarmonicii, vă solicităm să nu excludeți din programul verii Festivalul de Operă Open Air. Nu ne discriminați, pentru că și noi suntem cetățeni ai Aradului și noi plătim taxe și impozite!

Dați-ne și nouă ce ne place, ceea ce ne hrănește inima și sufletul!

Nu trebuie și nici nu vrem să participați, lăsăți-ne pe noi să umplem Parcul Reconcilierii sau alt loc până la refuz și veți auzi până la primărie aplauzele noastre, pentru că noi știm și apreciem munca pe care o depun filarmoniștii pentru un concert.

Noi, melomanii arădeni, vrem și anul acesta Open Air, pentru că este un eveniment care ține viața culturală a orașului nostru în rândul elitelor culturale, pentru că Filarmonica a fost, este și va fi mereu un reper cultural de prim rang al Aradului!“.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției