Scrisoare deschisă către ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa (semnat: plut.adj. Ilie Cristea)

1
389

Ilie Cristea, cititorul ziarului noastru, un plutonier adj.(rez )  intrat în armată în anul 1959 în regimentul 32 , un regiment cu tradiţii de luptă deosebit de frumoasă  ne-a contactat la redacţia Glasul Aradului pentru a oferi spre publicare o scrisoare deschisă către ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa:

Domnule ministru,

Presupunând că are loc o depunere de jurământ militar în zilele noastre, pe ce sar jura militarii să apere?

Uzine, fabrici nu mai avem! . Bogăţiile solului şi subsolului s-au vândut sau au fost în exploatare pe sume infime străinilor. Agricultura este la pământ. Sistemul sanitar şi învăţământul este distrus.

Ce mai este de apărat în România?

Eventual să apărăm averile imense ale celor îmbogăţiţi peste noapte din jafurile asupra avuţiei naţionale. Mai putem apăra casele din Timişoara cumpărate de romii care au pus stăpânire pe jumătate din centrul oraşului Timişoara cu bani din afaceri necurate ( cinste acestor clanuri de romi care sunt mai pregătite decât cei care au condus Timişoara din 1990 până în zilele noastre .

Domnilor guvernanţi, de 25  de ani juraţi cu mâna pe biblie să serviţi interesele ţări. Cum le-aţi servit ? Când aţi distrus totul ? Mor oamenii de foame, salariile şi pensiile au fost tăiate, există o acută lipsă de medicamente. Oare nu murdăriţi Biblia şi Tricolorul, înălţat de cei mai bravi ostaşi pe câmpurile de bătălie? Nu vă e teamă de Dumnezeu să vă bateţi joc de acest popor? Marele nostru cărturar B.P Haşdeu, spunea: ,,O ţară care nu are armată puternică devine o casă cu o uşă fără zăvor şi o paşte riscul ca pe culoarele Parlamentului său să se plimbe în linişte orice caporal străin“ .Ce se întâmplă la noi astăzi? Armata română este dusă pe alte teritorii, sacrificându-se  fără rost viaţa atâtor tineri oşteni. Armata română trebuie să îşi facă datoria în ţară dând dovadă de un inalt patriotism pe teritoriul patriei, mai ales atunci când aceasta este lovită de calamităţi  naturale.

Domnilor generali şi ofiţeri activi şi în rezerva Armatei Române, fac apel la dumeavoastră  să ne întoarcem cu faţa la acest popor  care de 25 de ani a fost jefuit, toţi guvernanţi de după Decembrie 1989 au distrus ce am construit noi în 50 de ani, nu au reuşit să fure şi să vândă. Nici cele două războaie mondiale nu au distrus România cum au distrus-o aceşti guvernanţi care au guvernat România timp de 25 de ani.

Pământul românesc se vinde sau se dă în arendă la străini, 10 % din suprafaţa agricolă este vândută la străini, ne întrebăm, ce glie mai apărăm?

Văzând pe posturile TV că armata română este pe butuci, fără tehnică de luptă de ultimă oră fără fonduri pentru instruire, imi aduc aminte de ce spunea Gh. Gheorghiu Dej în 1959 la Congresul al 3-lea când e vorba de armată şi nevoile ei….Poporul Român face mari sacrificii. Vrem să avem o armată bine echipată, bine hranită şi perfct instruită.

Armata a fost, este şi va fi scutul de nădejde al ţări şi nimic nu este prea scump pentru menţinerea ei în stare perfectă de dotare şi instruire.

Domnul ministru şi stimaţi camarazi, ce m-a determinat să vă scriu aceste rânduri  este faptul că din 1964 şi până în 1980 am participat cu militarii pentru şantierele patriei şi în agricultură am rămas surprins ( prin judeţele principale ale ţării prin care am trecut după ce am ieşit la pensie) şi cu o durere în suflet cănd am văzut la mariile combinate mormane de fier vechi, sistemele de irigaţie distruse, şcoli dărâmate şi nu în ultimul rând spitale desfinţate.

Oraşele se cumpără de clanurile de romi( cinste lor că sunt mai pregătiţi ca politicienii care ne conduc ) 10 %din terenurile agricole ( personal sunt mulţumit de justiţia română care cu cinste deminitate şi onoare îşi face datoria, indiferent de grad şi funcţie în faţa legii suntem egali , vă mulţumesc din suflet domnilor jurişti şi procurori a României ). Oare organele în drept care conduc destinele acestei ţări nu s-a cunoscut situaţia ce se întâmplă în oraşele ţării, sau au fost cumpăraţi şi ei cu ceva salbe de cocoşei de aur?

Se spune că ungurii ne iau Ardealul!

Nu domnilor, noi i-l dăm noi singuri pentru că nu mai avem politicieni care să apere glia strămoşească, să cinstească memoria inaintaşilor noştri care au apărat-o cu sabia în mână care şi –au câştigat independenţa în 1977 în cele două războaie mondiale, care au spus din suflet de camarazi:,, PE AICI NU SE TRECE!“, dacă aceştia s-ar scula din mormânt v-ar lua gâtul cu sabia sau v –ar lua cu ei în mormânt.

Vreau să împrospătez memoria guvernanţilor noştri. În ziua de 9/21 mai 1877, ministrul de externe, Mihail Kogălniceanu, a rostit celebra sintagmă ,, suntem independeţi, suntem naţiune de sine –stătătoare“. ,, Voim să fim independenţi pentru că voim să trăim viaţa noastră proprie, pentru că nu voim să mao pătimim pentru greşelile altora, pentru că voim ca la gurile Dunării de Jos să fim un bulevard în contra războiului“, a continuat Kogălniceanu discursul care ne –a marcat  istoria. Vasile Goldiş, la 1 decembrie 1918, a strigat în faţa a 14 milioane de români la Alba –Iulia din suflet de român adevărat  “TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE“

Cetăţeni români de etnie maghiară cer  dublă cetăţenie , şi nu sunt singuri, printre care şi românii cer dubla cetăţenie, pentru un trai mai bun la vecinii noştri din vest.

DOMNILOR POLITICIENI,

Cum mai aveţi curajul să apăreţi la posturile TV, adresându-vă cu:,,DRAGI ROMÂNI!“, Când aţi trădat acest popor, l-aţi vândut, sărăcit şi înjosit, şi l-aţi adus în pragul mizeriei. Marile realizari pe care le-aţi făcut timp de 24 de ani sunt sărăcia, foametea, şomajul, lipsa protecţiei sociale şi medicale, şi multe altele, acest popor este condamnat la moarte.(ar fi multe de spus )

DOMNULE MINISTRU

Fac apel pe această cale la toţi militarii activi şi în retragere, să luptăm cu toată priceperea noastră, să salvăm România să nu ajungă colonie la străini şi la clanurile de romi, să lăsăm orgoliile la o parte, de la gradul de general până la gradul de soldat (dacă ne mai respectăm jurământul militar), să punem umărul la această căruţă care este impotmolită până la butuci în noroi, să o scoatem la asfalt, la cinste, demnitate şi onoare ca un stat suveran, independent şi unitar, această căruţă se numeşte ROMÂNIA MARE.

 

DOMNULE  MINISTRU

Dacă mi-am depăşit atribuţiunile de serviciu, vă rog să mă iertaţi. Mă apropii de 80 de ani şi în această scrisoare mi –am spus tot of-ul meu.

DOMNILOR GENERALI, OFIŢERI SUPERIORI, MAIŞTRI ŞI SUBOFIŢERI, GRADAŢI ŞI SONDAŢI, ACTIVI ŞI ÎN RETRAGERE, vă rugăm să ne întoarcem cu faţa la această ţară care se numeşte ROMÂNIA MARE, şi intrând în cabinele de vot să ne aducem aminte că suntem români. Vă repet încă o dată fraza din jurământul militar depus pentru ţară (JUR SĂ-MI APĂR PATRIA PÂNĂ LA SUPREMUL SACRIFICIU). Avem încredere în dumeavoastră că vom respecta aceste cuvinte frumoase ROMÂNIA MARE  AŞA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU.

 

Cu deosebită stimă şi respect

Din suflet de camarad adevărat

Plut.adj.(rez)

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. „Nici cele două războaie mondiale nu au distrus România cum au distrus-o aceşti guvernanţi care au guvernat România timp de 25 de ani.”

    Vreun „raspuns’ de la oficialitati? Nu cred ca vor sau c-ar putea. Statul(RO), prost facut, prost administrat si fara viitor. si nu de azi, ci de la ….. inceputuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.