„Scrisul pe axa timpului” – expoziţie experimentală transdisciplinară pentru elevi

0
191

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Arad (CJRAE), în parteneriat cu Complexul Muzeal Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Biblioteca Judeţeană A.D „Xenopol” Arad şi Asociaţia „Paşi peste graniţe”, organizează la Muzeul de Artă Arad expoziţia „Scrisul pe axa timpului”. Vernisajul epoziţiei este programat pentru luni, 18 aprilie, la orele 10,00.

În cadrul expoziţiei gândite şi organizate de profesorii logopezi de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Arad vor avea loc atelierele de informare şi de lucru „Scrierea sumeriană” şi „Găseşte artefactul”, ambele dedicate elevilor de clasa a IV-a.

Conform organizatorilor, expoziţia „Scrisul pe axa timpului” va fi o expoziţie interactivă în care valoarea științifică a informațiilor prezentate se adaptează grupei de vârstă căreia îi sunt dedicate activitățile, fiind proiectată ca o activitate de învățare experimentală și transdisciplinară. Printre altele, elevii vor avea ocazia să folosească maşina Braille, maşina de scris, să simtă punctele de la codul Braille, să audă mesaje în codul Morse sau să vizualizeze online manuscrise cu valoare inestimabilă.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 30 aprilie, iar atelierele (câte trei pe zi, de la orele 9,00, 10,30 şi 12,00), vor fi deschise până în data de 21 aprilie.

Pentru participarea la ateliere este necesară programarea, care se poate fi făcută la numărul de telefon 0736.123.510. Este obligatoriu ca elevii înscrişi la aceste ateliere să fie însoţiţi de un cadru didactic coordonator.

Organizatorul evenimentului este Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.