sculici2Ineul a avut punctaj de podium în ultimele patru etape ale turului, din care a luat 9 din cele 12 puncte puse în joc. Ultima victimă a zărăndanilor a fost o altă echipă din partea inferioară a clasamentului, pe care Georgiu și Filimon au trimis-o acasă cu mâna goală. „Eu zic că am meritat pe deplin victoria. Într-adevăr, Turceniul a avut momente de po­sesie mai bună, dar așa cum am spus în alte ocazii când poate noi am fi meritat mai mult după aspectul jocului, fotbalul se joacă pe goluri. Acum, am marcat de două ori, ne-am creat și alte situații, păcat că din nou am ratat prea mult. Aceste trei puncte erau foarte importante pentru noi și mă bucur că le-am și obținut.
Într-o lună am disputat trei me­ciuri cu trei contracandidate directe.  Am reușit să le câștigăm și putem să pregătim puțin mai liniștit returul”, a spus Cristian Sculici la finalul disputei cu gorjenii.
Ca și în alte ocazii, Vasilică Georgiu a fost omul providențial al Ineului, pentru ca Dănuț Bilia să-l se­condeze prin dăruire și angajament. „Pentru mine importantă este echipa, dar e bine când ai în echipă jucători experimentați ca Georgiu sau Bilia, lângă care cresc tinerii. Cine marchează are mai puțină importanță, importante sunt rezultatele, iar, fără să le iau din merite, Georgiu, Bilia și Bak nu ar fi ținut piept întregii echipe adverse”, a mai spus antrenorul „alb-albaștrilor”, care a apreciat și evoluția noilor sosiți de la Gloria: „Filimon, Wild și chiar Hulbăr, care azi a prins banca de rezerve mai mult pentru a se obișnui cu spectatorii, s-au integrat repede. Ne bazăm pe ei din primăvară, dar și pe încă alți doi-trei jucători. Tineri, bineînțeles, conform proiectului nostru”.
Chiar dacă Ineul părea pe „val” după ultimele rezultate, Sculici spune că nu și-ar mai fi dorit și alte confruntări oficiale în acest an. „E bine că
s-a terminat acest tur și că s-a terminat așa. Nu avea rost să ne îmbătăm cu apă rece și să exagerăm, căci mai aveam destule lucruri de pus la punct și nu ne avantaja o prelungire a campionatului”, a explicat antre­norul zărăndanilor.

Recomandările redacției