blanarubmLiderul din C5  s-a scurcicuitat în cel mai neașteptat moment. După victoria de la Cugir, al patrulea consecutiv, Național Sebiș nu ar fi trebuit să aibă probleme cu băimărenii, însă socotelile le-au fost stricate de un adversar arțăgos, dar și de ziua slabă a atacanților săi.
Cum gazonul și așa nu se prezenta în condiții prea bune, ploaia a mai îngreunat lucrurile pentru formația ce trebuia să conducă jocul. Tocmai de aceea, în prima jumătate de oră, sebișenii nu s-au apropiat periculos de buturile adverse, ba chiar au riscat la două contre ale vizitatorilor. De abia în minutul 34, Blănaru a avut o primă ocazie importantă, șutând peste poartă din poziție bună. Puține minute mai târziu, același atacant al Naționalului, scăpat singur în careu, l-a țintit pe Bota, pentru ca Morariu să reia și el imprecis cu capul o centrare din lovitură liberă a lui Digbeu.
Sebișenii au început în atac și mitanul secund și puteau marca la două minute de la reluare. Hodor l-a împins în careu pe Mândrușcă, iar arbitrul a dictat lovitură de pedeapsă. A executat Blănaru, dar Bota a ghicit direcția și a respins în doi timpi. Sebișenii au acuzat șocul și au slăbit presiunea la poarta adversă. Mai mult, în minutul 63, situația s-a complicat și mai mult odată cu eliminarea lui Chindriș pentru două „galbene”. Chiar dacă tot Sebișul a rămas la comanda jocului, atacurile nu au avut consistență. Doar Bozian         l-a mai intrebuințat serios pe Bota cu un șut de la distanță, pentru ca apoi un fundaș să salveze de pe linia porții la o fază confuză la care goalkeeperul băimărean era căzut în careu acuzând o accidentare. Ultimele 20 de minute s-au scurs nemiloase în favoarea… Pâncotei și Cugirului, care nu pierd contactul cu Naționalul în vârful ierarhiei.
Formații:
Sebiș: Șoltesz – Mînecan, Albert, Morariu, Neacșu – Chindriș, Bozian (min. 75, Coțan) – Blănaru (min. 56, Coțan), Digebu, Beuran (min. 46, Răducă) – Mîndrușcă.
Baia Mare: Bota – Gherghel (min. 86, Gherghel), Hodor, Urs, Duruș, Pop, Horj, Vanca, Giurgiu, Moldovan, Deac.
Arbitri: Eugen Gheorghioiu (Timișoara) – Alin Saraol (Deva), Lavinia Bozdog (Timișoara).
Cartonașe galbene: Chindriș – min. 32 și 63, Morariu – min. 69 / Hodor – min. 47, Pop – min. 53, Bota – min. 64
Cartonaș roșu: Chindriș – min. 63
Observatori FRF: Dănuț Sopa (Sibiu) și Ilie Dumbravă (Timișoara)

Recomandările redacției