Scutirea pensionarilor agricoli de datoriile la buget este aproape

1
364

boghiceviciComisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor a aprobat prin raport preliminar proiectul legislativ al deputatei de Arad Claudia Boghicevici de scutire de la plată a debitelor stabilite pentru anumite categorii de pensionari, deşi guvernul a transmis un punct de vedere negativ referitor la proiect.

Iniţiativa legislativă are ca obiect scutirea agricultorilor de la plata debitelor către bugetul asigurărilor sociale de stat, debite generate de interpretarea neunitară a OUG nr. 67/2003 şi nu de pensionari. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestei iniţiative, Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi Comisia pentru buget, finanţe şi bănci fiind sesizate pe fond cu privire la adoptarea propunerii legislative.

Din punctul der vedere al iniţiatoarei, proiectul de lege este necesar şi repară o inechitate de care nu se fac vinovaţi în nici un caz pensionarii. „Guvernul a transmis un punct de vedere negativ cu privire la adoptarea acestei propuneri legislative, motivând că ar creşte deficitul bugetului asigurărilor de stat, însă, având în vedere vârsta înaintată a acestei categorii de pensionari, de peste 70-75 de ani, este puţin probabil ca aceste sume să fie recuperate în integralitatea lor. Le mulțumesc colegilor din Comisia pentru muncă şi protecţie socială pentru aprobarea preliminară a acestui proiect şi am speranţa că vom regăsi acelaşi sprijin atât la colegii din Comisia de buget şi finanţe, cât şi cu ocazia dezbaterii în plen a acestei iniţiative legislative. Reuşim astfel să reparăm o inechitate faţă de aceste persoane care oricum întâmpină dificultăţi materiale şi se văd obligaţi să plătească pentru o eroare neimputabilă lor”, a declarat Claudia Boghicevici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.