Se anunță din nou vreme severă în Grecia. E avertizare de călătorie

0
365

N oi alerte de vreme severă în Grecia! Meteorologii eleni anun­ţă ploi torenţiale, furtuni, vânt în rafale şi grindină în mai multe zone. Autorităţile din România fac un apel la cei care pleacă în vacan­ţă să aibă mare grijă, scrie click.ro.
Ministerul Afacerilor Externe informea­ză cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia că, pentru următorul interval de timp, serviciul local de meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă – ploi torenţiale, furtuni, vânt în rafale şi grindină. Avertizarea a fost dată astăzi, 17 iulie.
Sunt vizate mai multe zone din Grecia
Zonele afectate sunt sudul Mării Ionice, Peloponez, Estul Greciei Centrale, Insulele Sporade, Centru și Nordul Insulei Evia, Vestul și Nordul Peninsulei Attica şi Thesalia, informează MAE.
Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106728879, +302106744544 și oficiului consular la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.
Aici suni dacă te afli în pericol
De asemenea, românii care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republi­ca Elenă +306978996222 și cel al Con­- sulatului General al României la Salonic +306906479076.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.atena.mae.ro, www.salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispo­ziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
În seara de 10 iulie, la ora 22.00, un ciclon puternic a lovit peninsula Halkidiki, din nordul Greciei. Șapte persoane au murit, între care doi copii, şi 250 au fost rănite în urma furtunii, însoţite de vânt puternic şi ploi torenţiale. Printre morți s-au aflat și o româncă, în vârstă de 54 de ani, și fiul său, de opt ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.