Se anunță o nouă schimbare de „gardă” la UTA: „Sper să găsim argumente în special pentru jucători străini”

0
428

Aflată la mijlocul clasamentului, UTA pare să-și calculeze deja pașii pentru sezonul fotbalistic 2019-2020, când – de altfel – își dorește să se mute și pe noul stadion „Francisc Neuman”. Lucrurile se mișcă greu și privind deblocarea efectivă a banilor de la Primărie pentru salarii, astfel că Ionuț Popa se află în postura de a nu știi exact pe cine se mai bazează din iarnă. Vădrariu, Pop și Cubleșan sunt istorie deja, probabil urmează și Matei, iar Petra sau Orlic, conform lui „Mister”, și-au manifestat și ei dorința să plece.
Politica de reîntinerire a echipei a început deja, „Bătrâna Doamnă” a avut 8 fotbaliști sub 22 de ani în debutul confruntării cu Argeșul și, chiar dacă Manea, Benga și Rus vor fi din nou disponibili începând cu meciul de la Ploiești, procentul juniorilor din echipă rămâne unul ridicat. Dar top Popa mai crede că și schimbările dese de jucători sunt contraproductive pentru omogenitatea lotului, dar și pentru creșterea în valoare a juniorilor. „Degeaba avem tineri talentați dacă echipa pierde, pentru că așa își pierd și ei din valoare. Sper să se rezolve problemele la Arad, pentru că am observat în acest campionat că fiecare echipă s-a întărit cu maxim 3-4 jucători, pe lângă un schelet omogen. La noi, în fiecare perioadă pleacă zece jucători și vin alți zece. Îmi este teamă și că jucătorii vorbesc între ei și nu știu dacă vom mai găsi argumente să aducem jucători buni, eventual doar străini. Vrem să facem echipă, lumea își dorește ca UTA să fie în Liga 1, dar noi nu putem aduce un maseur din Liga a IV-a, care are un salariu mai mare decât maseurul nostru”, a punctat „principalul” echipei „roș-albe”, când a realizat că de la precedenta întâlnire cu piteștenii, de la începutul lunii iunie, numărul junio­rilor din echipă a rămas constant și aspirațiile clubului în ton cu ele.
De altfel, Ionuț Popa a recunoscut că se află în discuții cu diverși impresari în special pentru jucători străini. Fundașul central albanez, Elvis Prenci, a și participat la un prim amical al „Bătrânei Doamne”, dar viitorul său la Arad e incert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.