Se asigură continuitatea pentru transportul public din județ, prin încheierea a trei contracte

0
555

Consilierii județeni întruniți în ședință ordinară au aprobat încheierea a trei contracte de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate cu operatorii de transport S.C Sano SRL, S.C. Atlassib S.A. și S.C. Transdara S.A. Arad. Această situație este cauzată de necesitatea asigurării transportului public județean, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 și de a asigura transportul gratuit al elevilor.
Practic, aceste contracte de delegare sunt necesare pentru a asigura transportul public în județ până la finalizarea procedurilor de atribuire a acestor servicii unor operatori desemnați câștigători în urma desfășurării procedurii competitive, în conformitate cu legislația europeană. De menționat că durata acestor contracte de delegare, aprobate, nu pot depăși data de 31.12.2021.
‘Vă reamintim că, la nivelul județului, Companiei de Transport Public Arad, în calitate de operator intern al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Arad (ADI), i s-a atribuit în mod direct contractul de delegare a gestiunii transportului public local pe aria teritorială a ADI. În aceste condiții, Județul Arad neavând un operator intern, este obligat să atribuie contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport rutier județean de persoane, prin curse regulate, printr-o procedură competitivă publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene’, precizează reprezentanţii Consiliului Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.